hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca – “Életem legjobb versenyén vagyok túl”

A lengyelországi Európa Játékokon a magyar csapat első olimpiai kvótáját Hámori Luca szerezte meg, a 22 esztendős váltósúlyú (66kg) versenyző végül bronzérmet szerzett Nowy Targ kisvárosában.

A női ökölvívás 2012-ben került fel az olimpiai programba, és ő az első magyar hölgy, akinek sikerült kvótát szereznie.

Hámori Luca a cseh Marketa Tojnarova, a norvég Madeleine Angelsen, valamint a holland Luna Beeloo elleni sikerekkel jutott el a jövő évi olimpiára. A párizsi eseményig még több, mint egy év van hátra, így a kvótaszerzést követően Lucának van ideje feltöltődni, és alaposan felkészülni.

”Véget ért életem egyik legjobb versenye. Rengeteg élménnyel, és tapasztalattal térhettem haza, és ezek mellett egy olimpiai kvótával, illetve egy bronzéremmel. Még most is csak barátkozom a gondolattal, hogy olimpikon vagyok, nehéz elhinni, de óriási boldogsággal tölt el.

A versenyről csak pozitív dolgokat tudok említeni, csodás környezetben voltunk egy remek csapattal. A négy mérkőzésből három alkalommal győztesen hagytam el a ringet, elégedett vagyok a teljesítményemmel, de természetesen vannak hibák, amelyeket ki kell javítanom.

Mind a négy mérkőzésen különböző stílusú ökölvívóval találkoztunk, az első mérkőzésemen a cseh lány ellen úgy érzem kihasználtam a magassági fölényem, és végig irányítani tudtam a mérkőzést. A második mérkőzésemen a norvég lány hasonló stílusban bokszolt, mint én, de szerencsére felültudtam kerekedni rajta, és egyhangú pontozással győztem.

Az éremért, illetve a kvótáért egy tőlem alacsonyabb holland lánnyal bokszoltam, akit hosszú, távol tartó ütésekkel oldottam meg. Végig éreztem, hogy sikerült megvalósítani a tervet, amelyet a mérkőzés előtt az edzőkkel terveztünk el. Az eredményhirdetést követően a családommal egymás nyakába borulva sírtunk, és örültünk. Óriási motiváció volt számomra, hogy ott lehettek velem.

A következő nap a pihenésről szólt, de nem álltunk le, hiszen várt még rám egy elődöntő a belga versenyzővel szemben. Úgy gondolom, hogy megtettem mindent, amit tudtam, de sajnos az ellenfél rutinosabbnak bizonyult, így maradt a bronzérem.

Kvótáért indultam Lengyelországba, és azzal is tértem haza, a döntőbe jutás ugyan nem sikerült, de nem vagyok csalódott, hiszen az olimpiai kvótával a gyermekkori álmom valósítottam meg. Innentől kezdve egy évem van felkészülni az olimpiára.

Még nem tudom, hogyan alakul majd a felkészülés, hiszen az edzőimmel még egyeztetnünk kell, és mindent meg fogok tenni azért, hogy az olimpiáról éremmel térhessek haza,” – nyilatkozta a boldog Hámori Luca a versenyt követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események