hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Két bronzérem és két ötödik hely a csütörtöki versenynapon.

A ploesti junior ökölvívó Európa-bajnokság hetedik versenynapján Petrimán Patrícia és Nyögéri Sára bronzérmet szerzett, míg Benedek Péter és Horváth András az ötödik helyen zárt.

A 46 kilogrammosok első elődöntőjében Petrimán Patrícia húzott kesztyűt az ukrán Kira Makohonenko ellen. Petrimán igyekezett mindent megtenni az elődöntőben és nagy csatára késztette Makohonenkót, ám a győzelmet nem sikerült megszerezni, így bronzéremmel zárta az Európa-bajnokságot.

A délutáni programban szintén a döntőbe kerülésért lépett ringbe Nyögéri Sára. Az 52 kilogrammos magyar versenyző hatalmas lendülettel kezdte a mérkőzést és igyekezett végig nyomás alatt tartani a cseh Julie Polednikovát. Nyögéri taktikája a meccs képe alapján jól működött, hiszen összességében ellenfele fölé tudott nőni, a pontozókat azonban nem sikerült meggyőznie és Petrimánhoz hasonlóan bronzéremmel zárta a tornát.

Az esti programban Benedek Péterre nem várt könnyű feladat, hiszen a biztos éremért a román Fabian Stroe ellen kellett bizonyítania. Az 52 kilogrammos negyeddöntő végén a hazai pálya minden előnyét élvező Stroe örülhetett, Benedek Péter pedig az ötödik helyen zárt.

A hetedik nap utolsó magyar érdekeltségű meccsén az 54 kilogrammos Horváth András bokszolt a legjobb négy közé jutásért a román Ranato Nica ellen. A mérkőzésen Horváth nem tudta kamatoztatni magasságbeli fölényét, Nica taktikája pedig jól működött, így Benedekhez hasonlóan Horváth András is az ötödik helyen zárta az Európa-bajnokságot.

Pénteken két magyar versenyzőért szurkolhatunk, Budai Flóra és Kapcsos Vivien is hazai versenyző ellen vívhatja ki a döntőbe jutást.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események