hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Háromszázötven ökölvívó részvétele várható a nyíregyházi ifjúsági és junior magyar bajnokságon!

A korosztályos ifjúsági és junior országos bajnokságra szeptember 28-a, és október elseje között kerül sor Nyíregyházán. Az északkelet-magyarországi helyszín egy igazi boksz fellegvár, több korosztályban is kiemelkedő tehetségeket ad a válogatottnak, és többek között a már párizsi olimpikon Kovács Richárd is itt edz.

Az ifjúsági és a junior magyar válogatott kiemelkedően szerepelt ebben az esztendőben a nemzetközi porondon, most pedig legfontosabb hazai megmérettetés következik legjobbjaink számára. A korcsoport legjobbjai az Énekes emlékversenyen, a Bornemissza emlékversenyen, valamint a Magyar Utánpótlás Kupán már bizonyíthattak ebben az esztendőben.

A juniorok között a 2007-es, valamint a 2008-as korosztály képviselői indulhatnak, míg az ifjúságiak mezőnyében a 2005-ös, és a 2006-os ökölvívók bokszolhatnak majd Nyíregyházán. A verseny minden hivatalos női és férfi súlycsoportban megrendezésre kerül, így összesen 51 bajnokot avatnak.

Összesen 351 ökölvívó nevezett be az országos ifjúsági-, és junior magyar bajnokságra, amely jelentős emelkedés az elmúlt évekhez képest, így mindenkinek erős konkurencia várható a nyíregyházi eseményen. A korcsoportok válogatott edzői, Törteli Ferenc, és Ács József

Igen népes mezőny, a Magyar Utánpótlás Kupához képest is jelentős növekedés, hogy 152 junior férfi nevezett be az országos bajnokságra. Körömi Ábel, Gombai Dominik, Horváth András, Nileborg Benjámin, Mailát András, Szakál Ahmed, Tószegi Ferenc, és Váradi Sándor a Magyar Utánpótlás Kupát követően az országos bajnokságon is maradandót alkothat.

Negyven junior lány nevezett be az országos bajnokságra, és az egyik legnagyobb tehetségünk ebben a korcsoportban a 15 esztendős nyíregyházi Petrimán Patrícia, így ő hazai ringben érhet fel ismét a csúcsra. Nyögéri Sára, Rába Noémi, Varga Sára, Kapcsos Vivien, és Budai Flóra alkotja a junior női válogatott gerincét, és újabb magyar bajnoki címekre törnek.

Az elmúlt években 60-80 ifjúsági férfi versenyző vett részt az országos bajnokságon, most ez a szám 100-nál is többre nőtt. Zsigó Csaba, Katona Erik, Kozák Kevin, Nagy Mátyás, Frank Dániel, Petrovics Krisztofer, Oláh Levente, Horváth Richárd, Bari István, Gémes Levente, Nileborg Krisztián, Szűcs István, Dóka Zalán, és Kiss Milán mind maradandót alkotott az idei esztendő ifjúsági eseményein.

A 35 ifjúsági lány résztvevő minőséget fog képviselni, Horváth Kármen, Horváth Laura, Drobilits Adrienn, Müncz Kata, Kovács Nikolett, Komjáthi Nóra, és Szira Zsófia nemcsak az országos bajnokságokon, de a nemzetközi porondon is sikeresek voltak.

Törteli Ferenc vezetésével a magyar csapat négy éremmel zárta az idei junior Európa-bajnokságot, amelyet első alkalommal a romániai Ploiesti városa rendezett meg július második felében.

Budai Flóra karrierje eddigi legjobb eredményét érte el a romániai junior Európa-bajnokságon, ahol aranyérem került a nyakába. Kapcsos Vivien szintén káprázatosan bokszolt, ezüstérmet vehetett át a junior Európa-bajnokságon, azóta pedig megnyerte a lengyelországi Szilézia Opent. Nyögéri Sára és Petrimán Patrícia bronzéremmel zárta az eseményt, így a magyar delegáció négy medáliával térhetet haza.

A 17-18 évesek csapata remekelt a május eleji jereváni ifjúsági Európa-bajnokságon, amely az elmúlt másfél évtized legsikeresebb eseménye lett. A magyar éremtermés összesen egy arany-, négy ezüst-, és kettő bronzérem lett ezen a fantasztikus ifjúsági Európa-bajnokságon. Jerevánban a 14 induló ifjúsági versenyzőnkből hét érmes lett, öten pedig a döntőbe is eljutottak a korosztályos Európa-bajnokságon.

Szira Zsófia ifjúsági Európa-bajnoki címe egy súlyos balesetet követően született, a 18 éves tehetség nemcsak felgyógyult a verseny kezdetére, de minden korábbi esélyest le is győzött, így karrierje legjobbját érte el. Azóta pedig döntő fölényes győzelmekkel szerezte meg az aranyérmet a Szilézia Openen.

A korosztályos Európa-bajnokságokat követően sem pihent a junior és az ifjúsági válogatott, több eseményen szerepeltek. Váradi Sándor egy romániai aranyéremmel melegített a junior magyar bajnokságra, ahol újabb nagy csatákra számíthat. Zsigó Csaba, Kozák Kevin, Oláh Levente és Nileborg Krisztián aranyérmes lett a Moldavian Belt tornán az ifik között, utóbbi a torna legjobb ökölvívójának járó különdíjat is bezsebelte.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események