hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hetvenhat mérkőzésre került sor az Ifjúsági és junior magyar bajnokság második napján!

Az ifjúsági és junior országos bajnokság második napján szintén elképesztően hosszú program zajlott Nyíregyházán, hetvenhat pár eseményire került sor.

Az ifjúsági és junior országos bajnokságon összesen 297 ökölvívó indul, a teljes mezőny így természetesen grandiózus, minden napra nagyon sok pár jut. Hatvanhat lány harcol az ifi és a junior korcsoportokban a bajnoki aranyérmekért, míg a junior fiúknál nagyon magas a versenyzői létszám, 131 fő küzd meg az első helyezésekért.

A junior lányoknál Nyögéri Sára a korosztályos Európa-bajnokság bronzérme után természetesen a magyar bajnokságon is a csúcsra tör, és Baranyi Vanda ellen nem sok időt töltött a ringben, ellenfele feladta a küzdelmet. Szabó Anna sokkal nehezebb mérkőzést tudott megnyerni, Nagy Kincső ellen csak megosztott pontozással győzött.

Az ifjúsági lányoknál az Énekesen aranyérmes Horváth Mirabella ezúttal nem tudott a dobogó legfelső fokára felállni, Ácsai Vivien egyhangú pontozással győzte le. Salánki Dominika mérkőzés nélkül lépett tovább, Nagy Ramóna és Ujvári Viktória pedig nagyon magabiztos győzelmet aratott a második versenynapon.

Dóró Levente (57kg), Tatár Viktor (57kg), Rostás Dávid (57kg), Csiki Sándor (70kg), valamint Tary Béni (80kg) csak megosztott pontozással tudott eljutni a legjobb négy közé a mai mérkőzéseken. A junior válogatott tagjai közül mindenki idő előtt fejezte be a mérkőzését, magabiztos sikereket aratva.

Az ifi fiúknál nagyon sok küzdelem egyértelmű volt, de több klasszisnak meggyűlt a baja a kihívókkal. A válogatott tagjai közül a krém, Oláh Levente (63.5kg), Gémes Levente (71kg), Nileborg Krisztián (75kg), mind nagyon jelentős technikai, és taktikai tudással rendelkeztek ahhoz, hogy gyors győzelmeket szerezzenek.

„Véget ért a második selejtezős nap a junior országos bajnokságon, a hölgyek a döntőbe jutásért, míg a fiúk a legjobb négy közé kerülésért harcoltak. 42 mérkőzést láthattunk, ahol a meccsek több mint a fele RSC-vel dőlt el, sok korai győzelmet láthatott a nyíregyházi közönség.

A gyors győzelmek mellett azért láthattunk igazán színvonalas mérkőzéseket, mint amelyet Dóró Levente, és Gonam Patrik vívott, vagy a Dienes Krisztián – Rostás Dávid meccs. Dóró és Rostás kerültek be az elődöntőkbe ezekből az igazán színvonalas párharcokból. Ez utóbbi talán a nap meglepetése volt, de Tatár Viktor és Tóth Bálint is borította a papírformát, kiemelt versenyzőket legyőzve.

A válogatott tagjai mind magabiztosan kezdték meg szereplésüket, így igazán élvezetes mérkőzésekre számíthatunk majd a hölgyek döntőiben, illetve a junior fiúk elődöntőiben,” mondta Törteli Ferenc a juniorok második napjáról.

„A második versenynap már hozott nagyon jó mérkőzéseket, amelyeket még a közönség is állva tapsolt, mint a 71kg-ban Mocsár Renátó és Varga Patrik összecsapása, valamint Cseszler Attila, és Lakatos Gergő mérkőzése.

Az ifjúsági Eb-, valamint Vb-érmeseink, mint Oláh Levente, Nileborg Krisztián és Gémes Levente mindannyian idő előtt fejezték be mérkőzéseiket. A holnapi férfi elődöntőkön nagyon parázs mérkőzések várhatóak, és a női döntőkhöz is sok sikert kívánok az összes versenyzőnek,” nyilatkozta Ács József az ifik második nyíregyházi versenynapjáról.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események