hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Huszonnyolc ökölvívó ért fel az ifjúsági és junior magyar bajnokság csúcsára az utolsó napon

Az ifjúsági és junior országos bajnokság negyedik versenynapján összesen 28 ökölvívó távozhatott aranyéremmel a nyakában.

A junior lányoknál egy kategória maradt a program végére, Lapos Rita alaposan elbizonytalanította Áncsák Mónikát, így a 42 kilós súlyban az ő nyakába került az aranyérem. Az ifi lányoknál Bojti Gréta közel állt a meglepetéshez, de Horváth Kármen remek hajrát produkálva végül egyhangú pontozással győzött.

A junior fiúknál a serdülő Eb-ezüstérmes Körömi Ábel egyhangúlag győzte le Báder Rómeót, míg egy másik 15 esztendős válogatott, az idei nemzetközi tornákon kiválóan szereplő Gombai Dominik szintén első junior magyar bajnoki címét szerezte meg, Sinka Botond nem tudta vele tartani a lépést.

Horváth András és Szakál Ahmed a KSI-nek szerzett junior aranyérmeket Nyíregyházán, mindketten szorosabb döntőket nyertek meg. Tóth Zalán és Horváth Szabolcs 4:1-es megosztott pontozással győzött, de mindketten egyértelműen fejlődtek a legutóbbi mérkőzéseiket követően.

Bozai Gyula 3:2-es, nagyon szoros mérkőzésen győzte le Berki Brendont, az egriek kiválóságát, míg Tary Béni ugyanilyen arányban diadalmaskodott Bodnár Bence felett a junior 80kg-osok között. A junior korcsoport legjobbjai, mint Mailát András (63kg), valamint Váradi Sándor (75kg) is kiválóan bokszoltak a negyedik versenynapon.

Az ifi fiúknál Nagy Mátyás a korosztályos Eb-bronzérmes Zsigó Csabát legyőzve jutott be a döntőbe, ahol Ágnecz Péternek esélyt sem adott a kibontakozásra. Kozák Kevin (54kg), a junior Európa-bajnok Oláh Levente (63.5kg), és Mészáros Márk (92kg) idő előtt szerezte meg a győzelmet.

Frank Dániel az elsőéves ifik egyike, aki semmit sem bízott a véletlenre, Kiss Sándor ellen nagy tempót diktálva lett aranyérmes. Az ifi Vb-ezüstérmes Gémes Levente nagyobb csatára kényszerült Antal László ellen, míg junior Európa-bajnokunk Nileborg Krisztián szintén magyar bajnoki címet szerzett.

Az ifjúsági és junior országos bajnokságon összesen 297 ökölvívó indult, a nagy létszámú mezőny miatt minden nap maratoni programot kellett a szervezőknek lebonyolítania. Hatvanhat lány harcolt az ifi és a junior korcsoportban a bajnoki aranyérmekért, míg a junior fiúknál nagyon magas versenyzői létszám, 131 fő küzdött meg az első helyezésekért.

„Megfelelő felkészültségi állapotban léptek ringbe a mai napon az ifik, nagyon jó mérkőzéseket is láthattunk Nyíregyházán. Minden versenyzőnek gratulálni szeretnék a mai napon, és az egész versenyen nyújtott teljesítményéért.

Az ifjúsági lányoknál a mai napon Horváth Kármen és Bojti Gréta között egy nagyon kemény meccs alakult ki, mindketten sokat ütöttek, és találtak is. Kármen pontosabb volt, ezért az ő kezét emelték fel a magasba.

A fiúknál Nileborg Krisztián, valamint Szűcs István mérkőzése nagyon izgalmas összecsapást hozott. Krisz kezét emelték a magasba, de Szűcs Pisti mindent megtett ezen a mérkőzésen, hogy szorossá tegye. Természetesen ez a meccs lett a legjobb mérkőzés hivatalosan is az országos bajnokságon.

Nagy Mátyás érdemelte ki a legjobb ifi fiúnak járó díjat, nagyon kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Oláh Levente, valamint Gémes Levente megvédték magyar bajnoki címüket. Kiss Milán, Frank Dániel és Kozák Kevin egyaránt maradandó teljesítményt nyújtott, nem az első magyar bajnoki címüket szerezték meg,” nyilatkozta Ács József az ifjúsági döntőket követően.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események