hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila és Veres Roland bronzérmeivel zárta az Európa Kupát a magyar válogatott.

A budvai Európa Kupa magyar mérlege két bronzérem és sok értékes nemzetközi tapasztalat.

Bernáth Attila, valamint Veres Roland a nehéz sorsolás ellenére is bronzzal zárta az eseményt, amelyen ezzel pénzdíjat is gyűjtöttek a 26 országot felvonultató mezőnyben.

Bernáth Attila az Európa-bajnok spanyol Martin Molina legyőzésével jutott be a legjobb négy

közé, így ismételten visszavágott a 2022-es Eb-vereségért. A 23 éves, korábbi ifjúsági

Európa-bajnok ökölvívó az orosz Bair Batlajev ellen is megpróbálta a bravúrt, de ez ezúttal nem sikerült, így bronzérem kerül a nyakába.

Veres Roland a tavalyi Európa-bajnokságot követően ismét a legjobb négy közé jutott egy

fontos eseményen, amely bizonyítja, hogy kiváló döntés volt egy súlycsoporttal lejjebb lépni.

Roland két győzelmet követően a kubai-bolgár Javier Ibanez ellen elődöntőzött, ellenfele az

idei Európa Játékokat is megnyerte. Roli jó teljesítményt nyújtott, de nem tudta távol tartani ellenfelét, így ő is bronzérmes lett.

„Az Európa Kupán csapatunk nyolc súlycsoportban szerepelt, a válogatott tagjai közül a döntőkre már sajnos senki sem maradt versenyben. Bernáth Attila két mérkőzést bokszolt ezen a versenyen, spanyol ellenfelét legyőzte, de az elődöntőben az orosz Batlajev jobbnak bizonyult. Attila koordinációja nem tökéletes, ezen még nagyon sokat kell javítanunk a jövőben.

Veres Rolandnak összesen három mérkőzése volt Budvában, az első kettőt megnyerte, így végül bronzérmes lett az Európa Kupán.

Az 54 kilós Virbán Gabinak nagyon erős és sokszor pontos ütései vannak, de neki is vannak a mozgáskoordinációban hiányosságai. Ő nem vett részt a romániai fizikai alapozó edzőtáborban, amely befolyásolta a budvai teljesítményét.

Úgy gondolom, hogy az a verseny sokat jelentett a versenyzőinknek, tanultak belőle, és a rendkívül nehéz sorsolás ellenére is képesek voltak mérkőzéseket nyerni.

Dolgozunk folyamatosan a hibák kijavításán, és lépésenként fejlődünk.” – nyilatkozta Hamid Tangribergenov szövetségi kapitány a versenyt követően.

A magyar csapat hatodik napi eredményei az Európa Kupán:

51kg, a döntőbe jutásért: Bernáth Attila – Bair Batlajev (orosz) 0:5

57kg, a döntőbe jutásért: Veres Roland – Javier Ibanez (bolgár) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események