hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Elhunyt Szegő András

Hosszú betegség után, 75 éves korában elhunyt Szegő András Prima Primissima-díjas újságíró, publicista, számtalan sporttémájú interjú szerzője, az ökölvívás nagy szerelmese.

A publicista 1948 márciusában született Budapesten. Miután sikeresen leérettségizett a Kossuth Gimnáziumban, közgazdásznak tanult, járt az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, valamint sportvezető szakra a Testnevelési Főiskolára, tanulmányait azonban soha nem fejezte be.

1970-től 12 éven át dolgozott a Képes Sportnak, szakterülete volt a birkózás, súlyemelés és az ökölvívás. 1994-től a Nők Lapja szerzője volt, és a Sport Plusz c. újságban is jelentek meg rendszeresen cikkei. 2003-ban jelent meg Magánybeszélgetések c. interjúkötete, majd öt évvel később publikálta Antal Imréről szóló könyvét, amibe pályatársakkal, barátokkal készült interjúk kerültek bele. Könyvet írt Erdei Zsoltról „Madár – 12 menet Erdei Zsolttal címmel.

Külsős munkatársként az MTV sportközvetítéseiben is látható, hallható volt. Leginkább az interjúiról volt híres, ezért is hívták sokan úgy, az Interjúkirály.

Az írás mellett színészkedett is, kisebb szerepet kapott a Redl ezredesben, a Sorstalanságban, valamint a Zsaruvér és csigavér 3. részében is.

Nyugodjon békében.

Közelgő események