hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Horváth András a magyar csapat első győzelmét hozta a junior Vb-n!

A jereváni junior világbajnokság második napján megszületett a magyar delegáció első győzelme. Az örmény fővárosban Horváth András magabiztosan győzte le tunéziai ellenfelét, Mohamed Hazaoui nem találta az ellenszert a 16 éves tehetségünk ellen.

Horváth András kontrákra épített az első menetben tunéziai ellenfelével szemben, aki folyamatosan ment előre, de nem nagy hatásfokkal. Andris egyik jobb csapottja alaposan betalált az első menetben, így minden pontozónál 10:9-re vezetett két percet követően. A második menetben a tunéziai rivális többet kockáztatott, de hasonló kép alakult ki, mint az első felvonásban. Versenyzőnk a harmadik menetben is igyekezett távolról bokszolni,

Hazaoui nem tudott változtatni, így Andris 4:1-es pontozással jutott be a legjobb tizenhat közé megszerezve a magyar csapat első sikerét Jerevánban.

A harmadik versenynapon három lányunk lép szorítóba, a tét mindhármuknak majd a legjobb nyolc közé jutás lesz. Petrimán Patrícia (46kg) egy gyors tajvani, Nyögéri Sára egy dél-koreai, míg Varga Sára pedig egy ismerős lengyellel méri össze az erejét majd vasárnap.

A magyar csapat tagjai közül Budai Flóra már biztosan érmes, de többen szeretnének hozzá

csatlakozni, és medáliával hazatérni. A versenyen négy lányé és hét fiú képviseli

Magyarországot, és kilencen még versenyben vannak az örmény fővárosban.

„A mai napon az egyetlen ringbe lépőnk Horváth András volt, aki tunéziai ellenfelet kapott a sorsolásnál. Az első menetben ellenfelünk magához ragadta az irányítást, azonban András többször jó ütemben fogadta, majd átvette a kontrollt. A második menetben kicsit leragadtunk lábon, de ezt is tudtuk hozni, így a harmadikban Andris könnyed boksszal biztosította be a győzelmet. Holnap a lányoké lesz a főszerep, a cél

a legjobb nyolc közé jutás,” nyilatkozta Törteli Ferenc a második versenynapról.

A magyar csapat második napi eredménye a junior világbajnokságon:

Férfi 54kg, a 16 közé jutásért: Horváth András – Mohamed Hazaoui (tunéziai) 4:1

A magyar csapat harmadik napi sorsolása a junior világbajnokságon:

Női 46kg, a 8 közé jutásért: Petrimán Patrícia – Cseng Meng-szin (tajvani)

Női 50kg, a 8 közé jutásért: Nyögéri Sára – Kim Tae-hjun (dél-koreai)

Női 57kg, a 8 közé jutásért: Varga Sára – Oliwia Wasiakowska (lengyel)

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események