hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Benedek Péter a nap meglepetésével a legjobb nyolc között a jereváni junior Vb-n!

A fiúk közül hétfőn Gombai Dominik, valamint Horváth András a legjobb nyolc közé jutott

Örményországban, a junior világbajnokságon, ezt a sort folytatta Benedek Péter kedden, aki Jerevánban egy nagyon erős kazah ökölvívót győzött le.

Benedek Péter szép eredményeket ért el az elmúlt két évben, de egy roppant erős kazahhal kellett szembenéznie az ötödik versenynapon. Ramazan Orinbasszar idén több nemzetközi versenyen is kiválóan bokszolt, több mint 100 mérkőzéssel rendelkezik már, de Peti az első menetben nemcsak felvette vele a tempót, hanem egy picit jobbnak is bizonyult. Orinbasszar azonnal tempót váltott, de Peti a harmadik menetben hatalmas szívvel bokszolt, meg tudott újulni, és a nap egyik meglepetését szállította.

„Nagyon izgalmas napon vagyunk túl, egyetlen ringbe lépőnk Benedek Péter volt, aki kazah riválissal nézett szembe a legjobb tizenhat között. A mérkőzés a végletekig kiélezett volt. A nyitó menetet annak ellenére is megnyerte Peti 3:2-re, hogy a mérkőzésvezető számolt rá.

A második menetben erősített a kazah fiú, és három pontozónál döntetlen volt az állás, így a döntés az utolsóra maradt. Peti huszáros hajrával kezdte a menetet, amely kitartott a mérkőzés legvégéig, így egy nagy skalpot begyűjtve 3:2-es győzelemmel jutott be a legjobb nyolc közé.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a magyar csapat egyetlen ötödik napi érdekeltjéről.

A magyar csapat ötödik napi eredményei a junior világbajnokságon:

Férfi 52kg, a 8 közé jutásért: Benedek Péter – Ramazan Orinbasszar (kazah) 3:2

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események