hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Bernáth Attila: Hazai közönség és a család előtt mindig nagyon jó bokszolni!

A 68. Bocskai István nemzetközi emlékverseny férfi döntőiben Bernáth Attila és Virbán Gábor nagyon komoly nemzetközi riválisokat győzött le, így mindketten aranyérmesek lettek.

Bernáth Attila sérülésből tért vissza ezen az eseményen, de hazai ringben ismét bizonyított, a szíve, harcossága töretlen.

Bernáth Attila a kazah Danyijal Szabit ellen bokszolt a döntőben, a fiatalabb közép-ázsiai versenyző a 2021-es Ázsia-bajnokságon ezüstérmet szerzett. Szabit irányítani próbálta az összecsapást, míg Attila igyekezett a távolságot tartani az 51 kiklós döntőben. A hazai közönség egyik kedvence egyértelműen a kontrákra alapozott és egy nagyon szoros mérkőzést tudott megnyerni, amelyen alaposan el is fáradt.

„A felkészülésem sajnos messze nem volt tökéletes, egy lábsérülés miatt kórházban is töltöttem időt. Ahogy javult, azonnal mentem edzésre és nagyon vártam a Bocskai emlékversenyt, miután a felnőtt magyar bajnokságon a döntőben kikaptam Szaka Pistitől. Nagyon vártam a visszavágót, gőzerővel készültem, hogy bizonyítsam én vagyok a jobb, de sajnos Szaka Pisti lebetegedett.

A Bocskai döntőjében egy ismerőssel találkoztam, és pontosan tudtam mit fog csinálni a kazah. Az első menetben teljesen az én bunyóm érvényesült, ezt meg is tudtam nyerni 5:0-ra a pontozóknál.

A másodikban már kicsit fáradtabb voltam, még kitartott a sebességem, de ezt már csak 3:2-re tudtam megnyerni. Az utolsó menetben már csak a szívem vitt előre, nagyon fáradt voltam és ez el is ment, de éreztem, hogy a mérkőzés megvan. Hazai közönség előtt mindig nagyon jó bokszolni, nagyon sok erőt ad, hogy sokan miattam jöttek ki és a családom előtt versenyezhetek.

A következő esemény számomra a spanyolországi Boxam torna lesz, ahol Szaka ellen kell majd bizonyítanom és a világkvalifikációs torna indulási jogáért fogunk megküzdeni. Nagyon bízok magamban, és remélem, hogy ki fogok jutni a világversenyről Párizsba.” – nyilatkozta Bernáth Attila a Bocskai emlékversenyt követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események