hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Négy magyar siker a Dracula Open első napján!

A romániai Dracula Open az első fontos nemzetközi junior és ifjúsági esemény a magyar ökölvívók számára, amelyet a tavalyi junior Eb-helyszíne, Ploiesti rendez meg. Az első versenynapon összesen négy magyar sikernek örülhettünk és Nileborg Krisztián ismét nagyon meggyőző volt.

A női döntőkre február 17-én, míg az ifjúsági döntők pedig egy nappal később zajlanak majd a romániai városban. A juniorok számára idén még nem volt nagy hazai esemény, míg az ifiknek az Énekes emlékverseny volt az első válogató.

A junioroknál Cifra István, és Horváth Szabolcs is minőségi ellenfeleket győzött le, utóbbi a grúz-izraeli riválissal szemben alkotott maradandót. Az ifik között a visszafogyasztó Nagy Mátyás, valamint a junior Európa-bajnok Nileborg Krisztián hozta a nap magyar sikereit.

„A négy megvívott junior mérkőzésből kettőt sikerrel vettünk a Dracula Openen, amelyen több mint 350 versenyző szerepel, és nagyon nagyra nőtte ki magát az esemény.

Az első junior ringbe lépőnk Vastag Béla volt, aki az 50 kilóban szerepelt a versenyen. A menetek kétharmadát irányította, de a végén rendre jól hajrázott a hazai versenyző, így 3:2-es taktikai vereséget szenvedtünk.

Gombai Dominik sajnos nem tudta hozni a tavaly év végi formáját, az első menetben nagyon passzívan bokszolt. A másodikban magára talált, szépen megelőzte az ellenfelet, de a walesi a harmadikban megújult, így a maga javára fordította az összecsapást.

A délutáni program első ringbe lépője Cifra Pisti volt, aki újonc a csapatban és búcsúztatta a tavalyi Eb-bronzérmes szlovák ökölvívót. Pisti teljesítménye hullámzó volt ezen a mérkőzésen, de megmutatta, hogy ő tud többet ebből a sportágból.

Szemmel láthatóan jót tett Horváth Szabolcsnak a súlycsoportváltás, magabiztosan, egyhangú pontozással győzött izraeli vetélytársával szemben. Horváth András betegsége miatt sajnos nem tudott ringbe lépni a mai napon.” – foglalta össze az első junior versenynapot Törteli Ferenc.

„Nagy Mátyás fordított alapállású román ellenféllel bokszolt és megelőző, valamint fogadó ütéseire a hazai ökölvívó nem talált ellenszert. Egyhangú pontozással Matyi hozta ezt a mérkőzést, taktikusan bokszolt. Kozák Kevin olasz riválissal került szembe, az első menetet elvittük, majd a második közepétől Spanu sajnos visszajött a mérkőzésbe. Kevin ütései pontatlanok voltak a mai napon, az olasz így meg tudta fordítani az összecsapást, pontozásos vereséget szenvedtünk.

Nileborg Krisztián az első menetben feladásra késztette román ellenfelét, gyorsan véget ért a mérkőzés. Krisz kemény balfelütéseket helyezett el fejre, majd testre és ezt nem bírta a hazai ökölvívó.” – nyilatkozta az ifi csapat teljesítményéről Ács József.

A magyar csapat első napi eredményei a Dracula Openen:

Junior férfi 50kg: Vastag Béla – Denis Olaru (román) 0:5

Junior férfi 52kg: Gombai Dominik – Troy Hayer (walesi) 1:4

Junior férfi 54kg: Horváth András – Artur Eytan Prohnevsky (izraeli) – mérkőzés nélküli

vereség betegség miatt

Junior férfi 57kg: Cifra István – Sebastian Chocholacek (szlovák) 4:1

Junior férfi 63kg: Horváth Szabolcs – Jozef Shashelashvili (izraeli) 5:0

Ifjúsági férfi 51kg: Nagy Mátyás – Denis Schiopu (román) 5:0

Ifjúsági férfi 54kg: Kozák Kevin – Francesco Spanu (olasz) 0:5

Ifjúsági férfi 75kg: Nileborg Krisztián – Rares Ispas (román) – a román ellenfél feladta az első menetben

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események