hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Horváth, Talpas és Váradi sikereivel zárult a második nap!

A romániai Dracula Open első napján négy magyar sikernek örülhettünk, és a második versenynapra is jutott három győzelmünk. Ploiesti rendezi idén a Dracula Opent, amelyen több mint 350 ökölvívó szerepel a junior, valamint az ifjúsági korcsoportokban.

A női döntőkre február 17-én, míg az ifjúsági döntők pedig egy nappal később zajlanak majd a romániai városban. A juniorok számára idén még nem volt nagy hazai esemény, míg az ifiknek az Énekes emlékverseny volt az első válogató.

A junioroknál Horváth Szabolcs idén teljesen más szinten kezdte az évet és román ellenfelét

mindhárom menetben oktatta, így ő már biztosan érmes a Dracula Openen. Kékedy Áronnak a lengyel rivális túl gyorsnak bizonyult, ezt a feladatot most még nem tudta sikerrel megoldani.

Az ifik között Talpas Roxána nagy hajrával nyert, míg Váradi Sándor oktatta a hazai riválist, élete egyik legjobb teljesítményét nyújtva. A nap kellemetlen meglepetését junior Európa-bajnokunk, Nileborg Krisztián szolgáltatta, a román Eduard Mustet ezúttal jobbnak bizonyult.

„Két junior mérkőzéssel folytatódott a Dracula Open, a második napon is sikerült győzelmet hozni. Horváth Szabolcs egy igazán energikus első menet után nagyon taktikusan osztotta be az erejét és egyhangú pontozással győzött, így már a legjobb négy között van a versenyen.

Kékedy Áronnak sajnos nem sikerült hozni a mérkőzését, a lengyel riválisa érett, dinamikus ökölvívást mutatott be, aminek a nem találtuk meg az ellenszerét, így ő búcsúzni kényszerült.” – foglalta össze a második junior versenynapot Törteli Ferenc.

„Talpas Roxána hazai ellenféllel szemben bokszolt, az első, valamint a harmadik menetet mondhatni simán elhozta, de a másodikat elengedte. Az utolsó menetben szerencsére magára talált, nagyot alkotott és pontozással győzött. Nileborg Krisztián sajnos pontozással kikapott, kicsit pontatlannak, darabosnak láttam ezúttal, amelyet román ellenfele ki is használt. Váradi Sándor egyhangú pontozással verte hazai ellenfelét, végig irányított, fogadó ütései rendre sikeresek voltak. Ügyesen bokszolt, így győzelme nem is lehetett kérdéses.” – nyilatkozta az ifi csapat teljesítményéről Ács József.

A magyar csapat második napi eredményei a Dracula Openen:

Junior férfi 50kg: Kékedy Áron – Adrian Grenowski (lengyel) 0:5

Junior férfi 63kg: Horváth Szabolcs – Nicolas Enache (román) 5:0

Ifjúsági női 48kg: Talpas Roxána – Stefania Tandarescu (román) 4:1

Ifjúsági női 50kg: Bojti Gréta – Beatrice Caldararu (román) – mérkőzés nélkül, Gréta

betegség miatt nem tudott bokszolni

Ifjúsági férfi 75kg: Nileborg Krisztián – Eduard Mustet (román) 0:5

Ifjúsági férfi 80kg: Váradi Sándor – Georgian Militaru (román) 5:0

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események