hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Nakota Veronika: Remek sparring partnereim vannak Montenegróban

A spanyolországi Boxam tornát és a tatai edzőtáborozást követően Nakota Veronika a

magyar csapattal együtt Montenegróban edz, ahol többek között a világbajnok indiai Lovlina

Borgohain az egyik edzőpartnere. Veronika a tavalyi U22-es Európa-bajnokságon ezüstérmet szerzett novemberben, majd könnyedén megnyerte a magyar bajnokságot és a Bocskai nemzetközi emlékversenyt is. A világkvalifikációs torna előtt még szerepelt a Boxam tornán, ahol szintén értékes nemzetközi tapasztalatokat gyűjthetett be.

A kétszeres ifi Európa-bajnok, és ifjúsági világbajnok Nakota Veronika idén még csak 20

esztendős lesz és szépen kezd beleerősödni a középsúlyba (75kg), amely továbbra is nagyon erős. Az ifjú tehetség csak önmagával, valamint a kemény munkával foglalkozik jelenleg és a világkvalifikációs tornán lépésenként akar haladni.

„A montenegrói edzőtábor kiválóan megy, különböző sparring partnereim vannak, közülük ketten világbajnoki címet is nyertek. Nagyon sok stílussal találkozhatok a nemzetközi edzőtáborban és mindez nagyon jó tapasztalat nekem. Az egyik edzőm itt van velem, a másik pedig jön majd Olaszországba a kvalifikációs eseményre segíteni a munkám. A kvalifikáció nagy esemény lesz, igazi bokszünnep, nemcsak nekem, hanem az összes résztvevőnek. Még egy hét van hátra az első mérkőzésekig, mentálisan már készítem magam az eseményre és úgy érzem egyre közelebb vagyok a legjobb formámhoz, minden szépen alakul a felkészülésben.

Úgy gondolom, hogy nagyon sok bokszolót fogok ismerni, aki jönni fog a versenyre, de többeket első alkalommal láthatok. A sorsolás után csak a következő lépcsőfokra, megmérettetésre összpontosítok, most jelenleg még nem foglalkozom az ellenfelekkel, csak a munkára és önmagamra összpontosítok.” – nyilatkozta Nakota Veronika a montenegrói edzőtáborban.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események