hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakotár Hanna: Nehéz feladat lesz a négybe kerülni Olaszországban, de nem tartok egyetlen ellenfelemtől sem.

Lakotár Hannának minden bizonnyal március 4-én lesz az első összecsapása az olaszországi világkvalifikációs tornán, addig már csak az utolsó felkészülési fázisok zajlanak, élesítés az év első nagyon fontos eseményére.

Lakotár Hanna nagyon nehéz utat járt be 2023-ban, de hatalmas lelki erőről tett tanúbizonyságot, hogy a súlyos sérülését és a műtétet követően már novemberben visszatért, kesztyűzött, valamint decemberben már versenyzett. Edzője, Finesz Ernő mindenben támogatta, így az Európa Játékokat követően korábban térhetett vissza, amely egy kész orvosi csodának minősíthető.

A felnőtt magyar bajnokságon az ex-ukrán Umanszka Szvitlana ellen is nagyon jól bokszolt,

a versenyt természetesen meg is nyerte, majd a Bocskai emlékversenyen, illetve a spanyolországi Boxam nemzetközi tornán is a dobogóra állhatott. Ezek a bronzérmek az első világkvalifikációs tornán olimpiai kvótát jelentenének Párizsra és a nagyon erős mezőny több tagja ellen már ismeri a szakmai csapat a megfelelő taktikát.

„Már hónapok óta edzőtáborokkal és versenyekkel készülünk a világkvalifikációs tornára és minden lehetőséget megragadunk arra, hogy egy Párizsba szóló jeggyel térjek haza majd márciusban Magyarországra. A világversenyt megelőző két hetet Montenegróban, egy nemzetközi edzőtáborban töltjük, ahol nagyon jó ellenfelekkel tudok kesztyűzni, többek között két indiai olimpikonnal is. Olaszországban a legjobb négy közé kell kerülnöm, amely nagyon nehéz feladat lesz, de nem tartok egyik ellenfelemtől sem, hiszek benne, hogy fel tudok állni a dobogóra és olimpiai kvótát szerezhetek. A versenyen az edzőm is ott lesz Olaszországban, amely plusz erőt jelent számomra és magabiztosságot ad majd a nehéz pillanatokban. Nagyon várom a megmérettetést, akárcsak a csapat többi tagja.” – nyilatkozta a még mindig nagyon fiatal Lakotár Hanna a montenegrói edzőtábori felkészülésről és a kvalifikációs tornáról.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események