hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina: Szerencsére egyáltalán nem érzek már semmit sem a vállsérülésből és mindent megteszek majd Olaszországban

Akárcsak Lakotár Hanna, Szűcs Szabina is egy nagyon súlyos sérülésből, műtétből tért vissza, amely miatt már az Európa Játékokat is ki kellett hagynia. Ezúttal teljesen harcra kész és pozitívan értékelte a felkészülését az olaszországi világkvalifikációs torna előtt. Szabina közel rekord aranyérmet nyert a felnőtt magyar bajnokságokon, de decemberben edzője, Seres Attila kérésére még nem bokszolt a hazai eseményen, mert a vállműtét után még nem volt teljes értékű harcos. A januári Bocskai emlékversenyen már ezüstéremig jutott, az U22-es Európa-bajnok lengyel Julia Szeremeta ellen egy véleményes döntőt veszített csak el és három mérkőzést is meg tudott nyerni a debreceni eseményen.

A spanyolországi Boxam tornán is harcosan, jól bokszolt a kétszeres világbajnok tajvani Huang Hsziao-Ven ellen és ezt követően Tatán, majd Montenegróban készült fel a világkvalifikációs tornára, amely március 3-án nyit.

„A januári visszatérésem óta túl vagyok öt nehéz mérkőzésen és szerencsére a műtétek, valamint a rehabilitáció olyan jól sikerült, hogy egyáltalán nem érzek semmit sem a tavalyi vállsérülésből. A montenegrói edzőtáborban több olyan ellenféllel is tudok sparringolni, akik már kijutottak az olimpiára, de a hazaiak legjobb ökölvívója, Bojana Gojkovics is velünk táborozik, így megfelelő szintű edzőpartnerek állnak a rendelkezésemre.

A felkészülésem töretlen, jelenleg semmi sem hátráltatja az edzéseim, a sparringokat. Az edzőm most nem lehet velem, de minden nap tartjuk a kapcsolatot és érzem az otthoniak támogatását is, amely nagyon sok erőt ad. Minden szurkolásra szükségem lesz a versenyen, így ez nagyon jól esik.

Milánóban nekem lesz a legnehezebb dolgom, mert 57 kilóban csak kettő olimpiai kvóta van, így a döntőbe kell jutni, de ez csak még jobban motivál. Úgy készülök, hogy 4-5 mérkőzésen kell majd helytállnom, de ez sikerült a januári Bocskai emlékversenyen is, ahol négy nap alatt vívtam négy összecsapást.

Akkor a Bocskain nem éreztem magam fáradtnak a végén négy mérkőzés után és Olaszországban mindent felteszek arra, hogy megvalósítsam az olimpiai álmaimat.” – mondta Szűcs Szabina a kvalifikációs torna előtt.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események