hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Gémes Levente gyors győzelemmel nyitott Olaszországban!

Gémes Levente nem bízott semmit sem a véletlenre, az első világkvalifikációs tornán egy

kombinációval már az első menetben befejezte a mérkőzését, így a 64 közé jutott Olaszországban.

A világkvalifikációs versenyen összesen 112 ország képviseletében 598 ökölvívó indul, amely így minden idők legnagyobb ökölvívó eseménye.

Mezei Petra a Bocskai emlékversenyen a lengyel Natalia Kuczewska ellen döntőzött, most pedig igyekezett visszavágni a debreceni vereségért. Petra harcolt, mint mindig, a második menetben nyújtotta a legjobb teljesítményét, de a kiváló lengyel ellen ez a mai napon kevésnek bizonyult. Petrának még sok nemzetközi rutinra van szüksége ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket a maga javára tudjon fordítani.

Szaka István nagyon jól bokszolt az elmúlt hetekben, első ellenfele nem volt könnyű, a brit

Kiaran MacDonald a 2022-es Európa-bajnokságon ezüstéremig jutott. Szaka nagyon jól kezdte az összecsapást, irányított és ritmusa szemmel láthatóan meglepte a brit ellenfelet, de a másodikban MacDonald is magára talált. A vezetőbíró a második menetben egy nagyot

hibázott, Szakára számolt, amikor ő ütött, így a Boxamon ezüstérmes magyarnak mennie kellett az eredmény után. A harmadik menetben ismét elsősorban Szaka akarata érvényesült, de 3:2-re MacDonald nyerte a mérkőzést a pontozóknál.

Az ifi Vb-ezüstérmes mindössze 18 éves Gémes Levente (71kg) súlyában 70-en bokszolnak és már a legjobb hatvannégybe is mérkőznie kellett a mai napon. Az észt Pavel Kamanyin ellen nyitott, akit korábban már más magyar ökölvívó is vert meg, és szerencsére Levi semmit sem bízott a véletlenre vagy a pontozókra. Már az első menetben elkapta a rutinos észt ellenfelet és döntő fölénnyel magabiztosan hozta az első összecsapását, így az Eb-bronzérmes német Magomed Schachidov ellen bokszolhat legközelebb.

„Az elsőszámú szempont az volt, hogy folyamatosan az ütőtáv határán mozgok. Az előző meccseit elemeztük alaposan, ezen a mérkőzésen viszont meglepett, hogy Kamanyin sokat kezdeményezett támadást. Ezt követően viszont elkezdtem testen dolgozni, hogy leessen a keze. Sokszor próbált oldalra irányt váltani és ezt kihasználva egy bal test-jobb felütés kombinációval befejeztem a mérkőzést.” – mondta Gémes Levente az RSC győzelmet követően.

A visszatérő Bernáth Istvánnak (+92kg) a legjobb harminckettő közé jutásért is kellett már bokszolnia az első napon a 23 éves ecuadori Gerlon Congo ellen lépett ringbe. Bernáth sajnos az első menetben nem volt igazán aktív, a másodikban rákapcsolt és intették is a dél-amerikai riválist. A harmadik menet előtt minden nyitott volt, hullámzott az utolsó három perc, végül az ítészek szorosan az ecuadorit látták jobbnak.

A magyar csapat első napi eredményei a kvalifikációs tornán:

Női 50kg, a 32 közé jutásért: Mezei Petra – Natalia Kuczewska (lengyel) 0:5

Férfi 51kg, a 32 közé jutásért: Szaka István – Kiaran MacDonald (brit) 1:4

Férfi 71kg, a 64 közé jutásért: Gémes Levente – Pavel Kamanyin (észt) – döntő fölényes

győzelem az első menetben

Férfi +92kg, a 32 közé jutásért: Bernáth István – Gerlon Congo (ecuadori) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események