hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakotár Hanna szép taktikai győzelemmel nyitott a kvalifikációs tornán

Lakotár Hanna sikerrel kezdte az Olaszországban zajló első világkvalifikációs tornát, amely a

második kvótaszerző esemény az Európa Játékokat követően. Hanna bejutott a legjobb tizenhat közé taktikai sikerével és két lépésre van az olimpiai kvótától.

Lakotár Hanna egy nagyon súlyos sérülésből a tervezettnél sokkal korábban tért vissza, és már novemberben kesztyűs edzéseket végezhetett. Hannának öt napot kellett várnia az első

mérkőzésére Olaszországban és a rutinos görög Aikaterini Koutsogeorgopoulou ellen lépett

ringbe az 54 kilósok mezőnyében.

Támadó szellemben lépett fel Hanna és remekül tartotta a távolságot, követve az első menetben a megbeszélt taktikát. Nemcsak taktikailag bizonyult jobbnak az első három percben, de egy ütését követően meg is számolták a görögöt, így Hanna biztos előnnyel kezdte a mérkőzést. A másodikban is folytatódott a fölénye, a harmadikban pedig nem

kockáztatott semmit sem, így magabiztos győzelem lett a vége.

„Fejben volt nehéz végig koncentrálni, élesnek maradni, a megfelelő tempóban ütni, de sikerült megvalósítani az elképzeléseinket. A második menetben tudtam, ha nem rontom el, akkor megvan a mérkőzés. A harmadik menetben végig figyelnem kellett, hogy ne kapjak egy tiszta balegyenest, mert azokat nagyon jól ütötte a görög.” – nyilatkozta Lakotár Hanna a sikeres mérkőzést követően.

Szűcs Szabina, akárcsak Hanna, egy komoly sérülésből, tért vissza és egy profi cseh lánnyal kezdett. Lucie Sedlackova ellen korábban még sohasem bokszolt, a közös sparringok rendre elmaradtak. Szabina sokkal többet támadott az első menetben, irányított, de 3:2-re elment ez az etap, így a másodikban többet kockáztatott. A fáradó cseh lány sajnos indított két nagy ütést a második menetben, amely a mérkőzés végét jelentette.

A magyar csapat ötödik napi eredményei a kvalifikációs tornán:

Női 54kg, a 16 közé jutásért: Lakotár Hanna – Aikaterini Koutsogeorgopoulou (görög) 4:0

Női 57kg, a 16 közé jutásért: Szűcs Szabina – Lucie Sedlackova (cseh) – döntő fölényes

vereség a második menetben

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események