hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Akilov már csak egy lépésre van az olimpiai kvótától!

z Olaszországban zajló első világkvalifikációs tornán hét versenynapot követően már csak

Akilov Pylyp maradt versenyben, de ő a mai napon is győzött, így már csak egy lépésre van

az olimpiai kvótától.

Akilov a brit Taylor Bevan és az osztrák Lucky Aimufua legyőzésével jutott be a legjobb

tizenhat közé és egy olyan ellenfél várt rá, akitől esélyesebbnek számított. Mindaugas Gedminas Litvániában született, de 2018-ban norvég színekre váltott, szerepelt a legutóbbi két Európa Játékokon, többször nyerte meg az északi országok bajnokságát, 150 meccse is van, de kiemelkedőt még azért nem alkotott.

A norvég egy kicsit hosszabb kezekkel rendelkezik, de nem nagyon tudta Akilovot elérni az első menetben csak két alkalommal. Nagy türelemjáték alakult ki, nem volt túl sok ütés az első felvonásban, de az utolsó harminc másodpercben az aktívabb Akilov a maga javára fordította a nyitányt.

A tavalyi Vb-negyeddöntős Akilov azonnal válaszolt minden norvég támadásra és a második menetben nyújtotta a legjobb teljesítményét, így az összes pontozónál 20:18-ra álltak a felek. A harmadikban a norvég nem tudott sem megújulni, sem nagyobb találatokat bevinni, Akilov magabiztosabb volt és megérdemelten jutott be a legjobb nyolc közé, ahol a holland Gradus Kraus ellen harcolhatja ki a párizsi olimpiai szereplést.

A magyar csapat nyolcadik napi eredményei a kvalifikációs tornán:

Férfi 80kg, a 8 közé jutásért: Akilov Pylyp – Mindaugas Gedminas (norvég) 5:0

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események