hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakotár Hanna nagyot harcolt, de nem tudott meglepetést okozni

Az Olaszországban zajló első világkvalifikációs tornán a hetedik versenynapon Lakotár Hanna sajnos nem tudott meglepetést okozni, a felnőttek között sokkal rutinosabb vietnámi Vo Thi Kim Anh jutott a negyeddöntőbe.

Lakotár Hanna komoly műtéten esett át, de sikeresen tért vissza sokkal korábban, mint az

orvosok gondolták volna. Hanna a rutinos görög Aikaterini Koutsogeorgopoulou ellen győzelemmel kezdett a legjobb harminckettő között Olaszországban és két napot pihenhetett a következő sorsdöntő mérkőzésig. Hanna a 2022-es Thailand Open vietnami győztesével került szembe, Vo Thi Kim Anh keveset bokszolt eddig a nemzetközi mezőnyben, de akkor mindig letette a névjegyét. A vietnámi ökölvívó jobbegyeneseivel kezdődött a mérkőzés, a délkelet-ázsiai rivális távolról bokszolt és végig táncolta a ringet az első menetben.

Hanna védekezése az első menetben nem állt össze, így sajnos jogosan a tisztákat ütő vietnámi vezetett minden pontozónál. A 22 éves magyar sikeresen indított néhány akciót a második menet elején, de sokszor belelépett Vo biztonságos ütőtávjába. A vietnámi egyenesek mellett felütésekkel is jól dolgozott, de ez egyértelműen jobb menete volt Hannának az elsőhöz képest.

Versenyzőnk a harmadik menetben mindent egy lapra tett fel, többet támadott, egy jobbegyenese nagyon eltalálta a vietnaámit, űzte-hajtotta ellenfelét, bátran ment előre, de nem maradt idő a mérkőzés megfordítására. Vo nagyobb felnőtt rutinja érvényesült, így Hannának a bangkoki kvalifikációs torna maradt a kvóta megszerzésére.

A magyar csapat hetedik napi eredményei a kvalifikációs tornán:

Női 54kg, a 8 közé jutásért: Lakotár Hanna – Vo Thi Kim Anh (vietnami) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események