hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Látványos magyar sikerek a szlovákiai Galgócon!

Sok magyar ökölvívó szerepelt a szlovák ökölvívó szövetség nemzetközi tornáján, amelyet egy kisváros Hlohovec rendezett meg. Többen sikerrel vették az akadályokat a versenyen, többek között Dorkó Laura, Nyögéri Sára, Szűcs Szabina, Piszmán Krisztián, Völgyi György, és Bozai Gyula is.

Mi magyarok Galgócként ismerjük ezt a települést, a nagyszombati régióban található, és korábban nem rendeztek ott ilyen nagy nemzetközi ökölvívó eseményt. Lengyelország, Szlovákia, Horvátország, Csehország, Szlovénia, Ukrajna és Magyarország indult a nemzetközi megmérettetésen, amelyet minden korcsoportnak, így a serdülőknek, a junioroknak, az ifiknek és a felnőtteknek rendezett a helyi szövetség.

A serdülő lányok mezőnyében a korosztály egyik legnagyobb tehetsége, Dorkó Laura is győzelmet szerzett, Nikola Boksanska ellen mindhárom menetet megnyerte. Az egri versenyző tavaly már a serdülő Európa-bajnokságon is megmutatta oroszlánkörmeit, és idén egy nagy áttörésre készül a 14 éves versenyző. A serdülő lányok között Varga Vivien is sikert aratott, Maja Ivicic ellen a 40kg-os döntőt szintén magabiztosan hozta.

Nyögéri Sára a szlovák Veronika Janosikova ellen mutatkozott be az ifjúságiak között és egy pillanatnyi kétséget sem hagyott afelől, hogy sokkal erősebb ebben a párharcban. Az elsőéves ifi versenyzőnk szokja a hosszabb meneteket, de mindenképpen biztató, hogy nemzetközi szinten is nagyon magabiztosan mutatkozott be az idősebbek között.

Szűcs Szabina a lengyel Zaklina Kociolek ellen lépett ringbe a felnőttek versenyében, akitől

korábban kikapott egy nemzetközi eseményen, de ezúttal sikerült visszavágnia. Szabina irányította az összecsapását az első világkvalifikációs tornán, de sajnos akkor belenézett egy nagy pofonba a második menetben. Ez a siker most különösen fontos volt lélektanilag a második világkvalifikációs torna előtt, amelyre Szabina folyamatosan készül.

A junior fiúk uralták a versenyt, a 15-16 éves ökölvívóink több első helyet gyűjtöttek be a

szlovákiai eseményen. Kékesdy Áron a szlovák Mario Galba ellen az 52 kilósok között győzött, míg a junior válogatott egyik oszlopa, Horváth András a szlovák Samuel Greguska ellen megosztott pontozással kapott ki, de az eredmény lehetett volna fordítva is.

Salim Osaid a szlovákiai Arpad Bachorec ellen megosztott pontozással győzött a 63kg-osok

között. Egy kisebb kihagyást követően Bangó Roland is visszatért, egy erős horvát riválist

győzött le, Mateo Bobas ellen a 66kg-ban ért fel a csúcsra. Pálmai Szabolcs nagyon jó teljesítményt nyújtott, a szlovák Samuel Satina feladta a harmadik menetben a junior 75 kilósdöntőt a magyar fiú ellen.

Bozai Gyula nagyon sokat fejlődött, ezt a szlovák Kiss Martin, valamint a szintén magyar színeket képviselő Horváth Krisztián ellen mutatta be a junior 80kg-osok között. Völgyi György a szlovák Radovan Adamec ellen döntő fölénnyel győzött a +80kg-ban, mérkőzésük kevesebb, mint két percig tartott.

Az ifjúsági fiúk között Dienes Krisztián az 57 kilósok között ért fel a dobogó legfelső fokára, míg Piszmán Krisztián előbb a szlovák David Horvath, majd Horváth Péter ellen is győzni tudott a 67kg-osok mezőnyében. Dóka Zalán a szlovák Alexander Poliacik elleni sikerrel hozta a 75kg-os aranyérmet, míg az ifi válogatott Frank Daninak egy véleményes, megosztott pontozásos vereség jutott az ukrán Daniel Romanyuk ellen.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események