hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Budai Vivien már döntős Bakuban!

A Great Silk Way, azaz a Nagy Selyemút Torna harmadik versenynapján is született magyar

siker, Budai Vivien egyhangú pontozással jutott be a bakui verseny döntőjébe. A negyedik napon így ő döntőzhet, míg Énekes Dominik az elődöntőkben lesz érdekelt az azeri fővárosban, szerdán.

Balzsay Károly vezetésével összesen négy magyar ökölvívó szerepel Bakuban a Nagy Selyemút Tornán és hárman is nagyon szép győzelmeket szereztek ezen a minőségi nemzetközi tornán. Baku már nagyon sok eseményt rendezett az elmúlt tizenöt esztendőben, közte felnőtt férfi világbajnokságot, ifi Vb-t és Európa Játékokat is. Ezúttal 11 ország szerepel az eseményen, olyan nemzetek, mint Üzbegisztán, Oroszország, Kazahsztán, Tádzsikisztán, Irán, Azerbajdzsán, Olaszország és Kirgizisztán is. Olyan klasszisok is részt vesznek a

versenyen, mint az üzbég olimpiai bajnok Bahodir Dzsalolov (+92kg).

Budai Vivien nagyon komoly utat tett meg az elmúlt években, folyamatosan fogyasztott és most már a könnyűsúlyban (60kg) szerepel a versenyeken. A 2019-es Európa Játékokon negyeddöntős versenyző mindhárom menetet magabiztosan nyerte meg azeri ellenfelével szemben, így szerdán az aranyéremért húzhat kesztyűt. Vivi a tokiói olimpikon, szintén 1999-es születésű olasz Rebecca Nicoli ellen harcolhatja ki a súlycsoport első helyét holnap.

„Jól ment szerencsére a boksz, nagyon fókuszált voltam egész nap, már a mérkőzés előtt is. Elszántan mentem be a ringbe, mindenképpen győzni akartam. Az elmúlt időszak nem volt a legsikeresebb így magamnak és edzőmnek is bizonyítani akartam, képes vagyok a győzelemre. Belülről végig jól éreztem magam, én irányítottam és minden edzői utasítást meg tudtam valósítani. Első mérkőzésre ez kiváló volt, de holnap sokkal jobban kell figyelnem és összpontosítanom.” – nyilatkozta Budai Vivien a győzelmet követően.

Krekó István az azeri Fagan Mammadov ellen megosztott pontozással nyert a második napon,

de megsérült a bicepsze és egy nap alatt nem sikerült rendbe hozni, így egy kézzel nem állt ki az üzbég ifi Vb-ezüstérmes és korosztályos Ázsia-bajnok Rahmatullo Bojmatov ellen. Pisti

így egy értékes bronzérmet szerzett a bakui versenyen és remélhetőleg hamarosan teljesen

egészséges lesz.

A magyar csapat harmadik napi eredményei a Nagy Selyemút Tornán:

Női 60kg: Budai Vivien – Ajszu Devrisova (azeri) 5:0

Férfi 80kg: Krekó István – Rahmatullo Bojmatov (üzbég) – mérkőzés nélkül

A magyar csapat negyedik napi párosításai a Nagy Selyemút Tornán:

Női 60kg: Budai Vivien – Rebecca Nicoli (olasz)

Férfi 71kg: Énekes Dominik – Bekzod Hamidov (üzbég)

(fotó: Németh Róbert, MH Sportszázad)

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események