hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Egy ezüst-, illetve két bronzéremmel zárt a magyar csapat a bakui versenyen!

A Great Silk Way, azaz a Nagy Selyemút Torna negyedik versenynapján Budai Vivien a döntőben nem tudott meglepetést okozni, így a bakui eseményen végül ezüstéremmel zárt.

A mai napon érdekelt másik magyar Énekes Dominik az elődöntőben kapott ki üzbég ellenfelétől, így bronzérmet vehet majd át.

Balzsay Károly vezetésével összesen négy magyar ökölvívó szerepelt Bakuban a Nagy Selyemút Tornán, és hárman éremmel zárták a minőségi nemzetközi tornát. Budai Vivien ezüst-, illetve Énekes Dominik bronzérme mellett még Krekó István állhat fel a dobogó legalacsonyabb fokára, és bízunk benne, hogy sérülése nem súlyos.

Budai Vivien immáron a könnyűsúlyban (60kg) szerepel, miután nagyon sokat fogyasztott az elmúlt két évben. Vivi egy azeri riválist győzött le majd, a tokiói olimpikon olasz Rebecca Nicoli ellen küzdhetett meg a súlycsoport aranyérméért. Az olasz lány nem becsülte le Vivit, mindent beleadott, és az első menetben nem volt nagy különbség a felek között. A második menetben az azeri mérkőzésvezető befejezte az összecsapást, pedig nem voltak megrendítő ütések ebben a döntőben.

Énekes Dominik sikeresen mutatkozott be a 71kg-os súlycsoportban, a kategória legjobb

orosz versenyzőjét múlta felül a negyeddöntőben. A legjobb négy között az U22-es Ázsia-bajnok üzbég Bekzod Hamidov ellen az első két menet elment, a harmadikban már egyenlő erők küzdelme zajlott, Dominik nagyon értékes tapasztalatokkal gazdagodott.

„Egy ezüst-, és két bronzéremmel fejeztük be az azeri tornát. Budai Viviennek erős volt az olasz lány. A második menetben két tiszta találat után kétszer számolt a bíró és ez után leléptette Vivit. Senki nem értette, hogy miért számolt. Az olasz edzők jöttek oda meccs után, hogy sajnálják, mert tök jó meccs volt. Énekes Dominik egy jó mérkőzést csinált az üzbéggel. Kulturált, nyugodt meccs volt. Domi a harmadik menetben érzett rá igazán, de akkor már késő volt. Sok ilyen verseny-ellenfél kell a következő években a versenyzőinknek. Összességében nagyon elégedett voltam a csapattal! Jó volt látni, hogy ilyen erős mezőnyben is képesek jó teljesítményt nyújtani és mérkőzéseket nyerni.” – nyilatkozta Balzsay Károly a mai versenynapot követően.

A magyar csapat negyedik napi eredményei a Nagy Selyemút Tornán:

Női 60kg, döntő: Budai Vivien – Rebecca Nicoli (olasz) – döntő fölényes vereség a második

menetben

Férfi 71kg, elődöntő: Énekes Dominik – Bekzod Hamidov (üzbég) 0:5

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események