hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Müncz Kata a legjobb nyolc között Porecben!

Frank Danit követően Müncz Kata is győzelemmel nyitott az ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyet Porec városa rendez meg. Ezzel a sikerrel a másodéves ifjúsági versenyző bejutott a legjobb nyolc közé, és egy lépésre van a biztos éremtől.

A horvátországi versenyen a 2022-es junior Európa-bajnokságon már szereplő korábbi kick-boxos tehetség a spanyol Candela Carnerero ellen bokszolt, aki szintén fellépett a 63 kilóba, és jelentős nemzetközi rutinnal rendelkezik. Ez a mérkőzésen nem derült ki, mert Kata azonnal a kezébe vette az irányítást, és mindhárom menetet megnyerte a spanyol ellen, így a legjobb nyolc között a súlycsoport egyik favoritja, az ír Ava Rose Henry Lyndon következik a negyeddöntőben.

Talpas Roxána súlycsoportjában tizenheten húztak kesztyűt, versenyzőnk a legjobb nyolc közé jutásért a litván Milda Altaraviciute ellen bokszolhatott. Roxi az első menetben még nem érezte meg a megfelelő ütőtávot, a másodikban már jobb volt, a harmadikban pedig egyenesen brillírozott. A 3:2-es eredmény miatt a bout review nem neki kedvezett, így búcsúzni kényszerült ezen az Eb-n.

Az ifjúsági Európa-bajnokságon összesen 110 hölgy, és 220 férfi szerepel majd, és összesen nyolc súlycsoportban is rendezni kell összecsapásokat a legjobb tizenhat közé jutásért. Az ifi Eb-n összesen 12 női, valamint 13 férfi súlycsoportban zajlanak a küzdelmek, április 14-én így 25 bajnokot avatnak majd Horvátországban.

Ács József tíz versenyzővel utazott el az év első Európa-bajnokságára, munkáját Lantos Gyula, valamint Farkas József is segíti majd Horvátországban. A 2006-os, 2007-es korosztályos csapat idén már több eseményen is szerepelt, az október végi világbajnokság pedig a fő cél 2024-ben.

„Roxi litván ellenféllel szemben bokszolt egy nagyon kemény, és küzdelmes meccsen. Sajnos úgy alakult a mérkőzés pontozása, hogy az első, valamint a második menetet is egyaránt a litván nyerte meg 4:1-re. Nem nagyon értettük, mert a második menetet határozottan megnyertük, és Roxi a harmadikban megszámoltatta a litvánt, ezt meg is nyerte 10:8-ra, de Altaraviciute nyerte meg a mérkőzést megosztott pontozással. Roxi most is bizonyította, hogy nagy győzni akarás van benne, és a harmadikban nagyot bokszolt.

Müncz Kata egyhangú pontozással nyert spanyol ellenfelével szemben, végig irányította a mérkőzést. Jobb kezes ütései folyamatosan eltalálták a spanyolt, ezeket nem tudta védeni a rivális, így biztosan nyert,” nyilatkozta Ács József a harmadik versenynapot követően.

A magyar csapat harmadik napi eredményei az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Női 48kg, a 8 közé jutásért: Talpas Roxána – Milda Altaraviciute (litván) 2:5 (bout review)

Női 63kg, a 8 közé jutásért: Müncz Kata – Candela Carnerero (spanyol) 5:0

A magyar csapat negyedik napi párosításai az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Férfi 60kg, a 8 közé jutásért: Frank Dániel – Nikolaosz Kalivakisz (görög)

Férfi 80kg, a 8 közé jutásért: Váradi Sándor – Pavel Zadorojniuc (moldáv)

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események