hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kiváló döntők az Utánpótlás Magyar Kupán, a juniorok közül sokan kiemelkedőt nyújtottak

Hatvannyolc döntő mérkőzésre került sor az Utánpótlás Magyar Kupa negyedik versenynapján, Pécsett a verseny ezzel véget is ért. A junior korcsoport döntői nagyon érdekes csatákat hoztak, több súlycsoportban a vesztesek is nemzetközi szinten bokszoltak a pécsi eseményen.

Az Utánpótlás Magyar Kupa rendezője a Magyar Ökölvívó Szakszövetség, valamint a Pécsi Sport Nonprofit Zrt., Pécsi Vasutas Sportkör, és a Zsutipe 2012 Sportegyesület volt. A versenyre hagyományosan a tavaszi iskolai szünetben került sor egy kiváló helyszínen.

Összesen 365 fő szerepelt az eseményen, ebből 56-an az U12-esek között, 145-en a serdülő korcsoportban, míg 164-en a junioroknál bokszolhattak az Utánpótlás Magyar Kupán. Az utolsó versenynapon is két ringben zajlottak a küzdelmek a nagy indulói létszám miatt, és a bajnokok nagy lépést tettek a nemzetközi porond felé.

Az U12-es lányok között kiemelkedett a 44 kilós vecsési Varga Vivien, a nagyon céltudatosan bokszoló tehetség Mészáros Zóra ellen egyhangú pontozással győzött és minden kupát bezsebelt Pécsett. Kovács Patrícia (34kg), Gulyás Flóra (40kg), Tejfel Fruzsina (50kg), valamint a hódmezővásárhelyi Cseh Viktória (56kg) is aranyéremmel a nyakában távozhatott Baranya vármegyéből.

Az U12-es fiúk mezőnyében összesen tizenhárom döntőre került sor, ebből három finálé csak megosztott pontozással dőlt el. Görög László (34kg), Nagy Bence (36kg), valamint Orsós Attila (53kg) nagyon szoros mérkőzéseket nyert meg, míg az ózdi Homai Martin (42kg) már az első menetben mattolta Fehér Adriánt. Furián Kristóf (38kg), Bischof Norbert (46kg), Pusztai Krisztofer (50kg), valamint Jónás Zoltán (56kg) is korosztályához képest éretten bokszolt.

A serdülő lányok között Bajcsi Flóra szerezte az első aranyérmet, Bakos Brigitta ellen egyhangú pontozással győzött a 44 kilósok között. Tallósi Tímea folytatta a korábbi menetelését, Szabó Lara sem tudott megálljt parancsolni a 48 kilós tehetségnek. Dorkó Laura a korosztály egyik nagy tehetsége, Kiss Aisa ellen a második menetben befejezte az összecsapást. Sátory Jázmin (51kg), Lukács Letícia (57kg), és Mészáros Dominika (60kg) is idő előtt döntötte el az aranyérem sorsát.

A serdülő fiúk összesen húsz súlycsoport aranyérmeiért léptek ringbe az Utánpótlás Magyar

Kupán. A kecskeméti Burai Adrián megosztott pontozással múlta felül Varga Leventét a 40

kilósok között, míg Kótai Márk ugyanígy 2:1-re győzte le ellenfelét, Rálik Lászlót a +90 kilósok versenyében. Buzás Rómeó mindent beleadott az 54 kilós döntőben, a hazai ring előnyét élvező ökölvívó nagy hajrával győzte le Szilágyi Gergőt. Váradi Krisztián (37kg), Bogdán Jácint (42kg), Rostás Kevin (44kg), Asztalos Hunor (50kg), Józsa Attila (57kg), Cservák Martin (60kg), és Szilágyi Dániel (63kg) is bizonyította, hogy értékei a magyar

ökölvívásnak.

A junior női csapat egyik legjobbja, Petrimán Patrícia a 48 kilós elődöntőben mérkőzés nélkü győzött, de a döntőben Dobondi Lilla ellen egy nagyon jó mérkőzésen szerzett aranyérmet.

Szvercsek Jázmin is kiváló teljesítményt nyújtott az 57 kilós döntőben, pontozással múlta felül Fazekas Lucát. Tallósi Vanessza (60kg) folytatta a családi hagyományokat és Németh Franciskát egy remek döntőben múlta felül, míg Illés Nóra (66kg) gyorsan eldöntötte a finálét.

A junior fiúk alaposan kitettek magukért, a legtöbb döntő kétesélyes volt, és öten is megosztott pontozással arattak ma sikert. A nap egyik legjobban várt csatáját a junior Vb-bronzérmes Gombai Dominik nyerte meg, az első két menetben kiharcolta a győzelmet a serdülő Eb-második Körömi Ábel ellen. Czifra István is remek formában volt az egész versenyen, a válogatottban is alapember Horváth András sem tudta megállítani.

A hét folyamán kiváló teljesítményt nyújtó junior fiúk közül Vastag Béla (50kg), Buzás Róbert (60kg), Turós Levente (66kg), Berki Brendon (70kg), és Bozai Gyula (75kg) is sikerrel vette az utolsó akadályt. Utóbbi Tószegi Ferenc ellen egyhangú pontozással győzött egy kiváló döntőben, míg Buzás Róbert egy másik válogatottat, Brázovics Tamást múlta felül.

Horváth Szabolcs a junior válogatott másik ékessége, gyorsan döntésre vitte a döntőt, az

első menetben döntő fölénnyel győzött Szatmári Ádám ellen. Domján Alex szintén RSC-vel győzött és a 80 kilós súlycsoport aranyérme így az ő nyakába került, míg Völgyi Györgynek a legjobbját kellett nyújtania Dénes Dániellel szemben a 90 kilósok között.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események