hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Véleményes vereségek Porecben

A negyedik versenynapra került sor az ifjúsági Európa-bajnokságon, amelyet Porec városa rendez meg ebben az esztendőben. Frank Dani és Váradi Sándor is megmutatta mit tud a ringben, de a pontozók sajnos másképp látták az eseményeket a mai napon.

Frank Dani egy kiváló sikerrel nyitott ezen a versenyen, lengyel riválisa nem tudta felvenni azt a ritmust, amelyet versenyzőnk távoltól diktált. Dani a második körben olyan ellenféllel találkozott, amelytől kicsit féltettük, és nem feltétlenül a tudásbeli különbség miatt. Dani kontrollálta a mérkőzés döntő többségét, de a végén a görög rivális kezét emelték a magasba.

A második magyar, aki ringbe lépett ezen a napon, Váradi Sándor volt, egy elsőéves ifi tehetség, aki több nemzetközi tornát nyert meg karrierje folyamán, elsősorban a juniorok között. Január óta az ifik között bokszol, és ezúttal is nagyon harcos volt, de a győzelmet nem tudta megszerezni.

Az ifjúsági Európa-bajnokságon összesen 110 hölgy, és 220 férfi szerepel majd, és összesen nyolc súlycsoportban is rendezni kell összecsapásokat a legjobb tizenhat közé jutásért. Az ifi Eb-n összesen 12 női, valamint 13 férfi súlycsoportban zajlanak a küzdelmek, április 14-én így 25 bajnokot avatnak majd Horvátországban.

Ács József tíz versenyzővel utazott el az év első Európa-bajnokságára, munkáját Lantos Gyula, valamint Farkas József is segíti Horvátországban. A 2006-os, 2007-es korosztályos csapat idén már több eseményen is szerepelt, az október végi világbajnokság pedig a fő cél 2024-ben.

„Nagyon sajnálom a Danit, maximálisan megérdemelte volna a győzelmet, nem nagyon értettük mi történt ezen a mérkőzésen. Még nem teljesen vagyunk túl ezen, az edző kollégák is azt gondolták, Dani ezt a mérkőzést megnyerte, de nincs mit tennünk, mint elfogadni, ez történt a mai napon.

Váradi Sándor meccsén nagy adok-kapok alakult ki, férfias küzdelmet láthattunk, és a moldáv ringsarok sem szólhatott volna semmit sem, ha mi a kezünket emelik a magasba. Reggel úgy gondoltam, hogy győztes napunk lesz, szomorúak vagyunk amiatt, ami történt, de mennünk kell tovább, fiatal versenyzőkről van szó, tartjuk bennük a lelket,” nyilatkozta Ács József a negyedik versenynapot követően.

A magyar csapat negyedik napi eredményei az ifjúsági Európa-bajnokságon

Férfi 60kg, a 8 közé jutásért:

Frank Dániel – Nikolaosz Kalivakisz (görög) 3:4

Férfi 80kg, a 8 közé jutásért:

Váradi Sándor – Pavel Zadorojniuc (moldáv) 1:3

A magyar csapat ötödik napi párosításai az ifjúsági Európa-bajnokságon:

Férfi 51kg, a 8 közé jutásért: Nagy Mátyás – Makszim Zimenko (ukrán)

Férfi 75kg, a 8 közé jutásért: Nileborg Krisztián – Andrej Mackevics (fehérorosz)

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események