hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakotár Hanna: Erőt ad, hogy Bangkokban Eb-érmesként szerepelhetek

Lakotár Hanna a belgrádi felnőtt Európa-bajnokságon élete legjobb eredményét elérve bronzéremmel zárt, amely ékes bizonyítéka folyamatos fejlődésének. Hanna már teljes

egészében a második világkvalifikációs tornára összpontosít, amely az utolsó esély minden

ökölvívónak, hogy Párizsban szerepelhessen az ötkarikás játékokon.

Lakotár Hanna tavaly év végén egy rendkívül súlyos sérülésből tért vissza, és mindezt olyan sikeresen tette, hogy sorra nyerte azóta a nemzetközi mérkőzéseit. A felnőtt Európa-bajnokságon két összecsapást nyert meg, egy viszonylag könnyebbet, valamint egy nagyon nehezet, és ezzel a két sikerrel az elődöntőbe menetelt.

Hannának nem volt könnyű ellenfele a legjobb négy között, a szerbek ifjúsági világbajnoka, a már párizsi olimpikon Szara Csirkovics várt rá. Hanna mindent megtett ezen a mérkőzésen, türelmes volt, sokat talált, de Belgrádban ezen a versenyen nagyon nehéz volt legyőzni egy szerb ökölvívót, így egy értékes bronzéremmel zárt.

A felnőtt Európa-bajnokságon összesen 337 ökölvívó szerepelt, és első alkalommal került sor egy felnőtt Eb-re úgy, hogy mindkét nem képviselői ugyanazon a helyszínen bokszolhattak.

„A belgrádi Európa-bajnokság számomra egy felkészülési állomás volt a május végén esedékes bangkoki világkvalifikációs tornára. Végig sikerült jó teljesítményt nyújtanom, fókuszáltnak lennem és minden meccsemen élveztem a bokszot. Az első mérkőzésemen egy örmény ellenfelem volt, aki ellen akkora fölénybe tudtam kerülni, hogy a második menetben be is fejeztem az összecsapást. Nagyon jó kezdés volt, remek bemelegítés a folytatásra.

A torna legizgalmasabb összecsapása számomra a negyeddöntő volt, amikor az éremért küzdöttem meg egy olyan ellenféllel, akitől korábban sajnos kikaptam. Most viszont maradéktalanul sikerült megvalósítanom a megbeszélt taktikát, sikerült élesnek lennem és fejben is koncentrálni, ami sikerhez vezetett. A második győzelmet követően bejutottam az elődöntőbe, ahol a helyi szerb lány várt rám, aki már kvótás Párizsra. Úgy érzem, hogy nem maradtam alul egyetlen mérkőzésemen sem, de Szerbiában egy hazai sztár ellen győzni esélyem sem volt, ellenfelem minden támogatást megkapott.

Ez a verseny hatalmas erőt adott számomra az előttem álló megmérettetésekre. Boldog vagyok, hogy Bangkokban már Európa-bajnoki bronzérmesként léphetek majd szorítóba.” – mondta Lakotár Hanna az Eb-t követően, már teljesen a bangkoki versenyt tartva a szeme előtt.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események