hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Fazekas Luca és Csiki Sándor is remekül bokszolt a második napon Egerben

A 73. Bornemissza emlékversenyen újabb maratoni versenynapra került sor Egerben, a győztesek közül a legtöbben már érmesek. A juniorok között Fazekas Luca, és Csiki Sándor alkotott maradandót a második versenynapon.

Húsz ifjúsági, huszonhárom junior, valamint huszonegy serdülő összecsapással folytatódott

a Bornemissza emlékverseny Egerben.

A serdülők között Latky Mór (52kg) nagyon nagy csatára kényszerült a lengyel Franciszek Tokarski ellen, de nagy hajrával sikerült megoldania ezt a mérkőzést, amely a nap egyik legjobb csatája volt. Ebben a súlyban Tolnai Dávid is sikerrel vette az akadályt, Balog Bence és Farkas Róbert pedig döntő fölénnyel győzött.

A junioroknál Fazekas Luca minden menetet megnyert a moldáv Iuliana Tiurnicova ellen és

bizonyította, szépen fejlődik. Csiki Sándor is biztatóan mozgott a junior fiúk 70 kilós

súlycsoportjában, a szlovén Miha Kralj nem tudta megállítani az utolsó menetben. Ebben a súlyban a nagy ellenfél Berki Brendon is sikerrel vette az akadályt, és Turós Levente is nagy fölénnyel múlta felül ellenfelét.

Az ifjúságiak között a válogatott egyik oszlopa, Frank Dániel (60kg) gyors győzelmet aratott

Varga Andor ellen, míg Mailát András (63.5kg) nagyjából ugyanannyi időt töltött el a ringben, első menetes döntő fölényes sikerrel zárt. Talpas Roxána is nagyon harcias volt a második versenynapon, Leiner Krisztián és Jámbor Árpád pedig biztatóan mozgott a ringben, magabiztosan nyertek.

Az idei Bornemissza emlékversenyre 19 ország nevezett, és mindösszesen a három korcsoportban 381 fő érkezett meg Egerbe, amely így az egyik legnagyobb európai esemény egész tavasszal. A serdülőknél 109-en, a junioroknál 175-en, az ifjúságiaknál pedig összesen 97-en indulnak a Bornemissza emlékversenyen.

Üzbegisztán, Kazahsztán, Azerbajdzsán, Ukrajna, Lengyelország, Románia, Skócia, Svájc, Észtország, Wales, Szlovákia és Moldova is majd a minőséget képviseli az idei 73. alkalommal kiírt Bornemissza emlékversenyen. Első alkalommal nemcsak az ifjúságiak, és a juniorok, hanem a serdülők is részt vehetnek az egri versenyen.

„A második versenynap a junioroknál a válogatott Körömi Ábel bemutatkozott, de nem érezte az ütőtávot, és kikapott egy ukrántól. A külföldi juniorok nagyon erősnek bizonyultak a második napon, Fazekas Luca tudott moldávot verni, meg Csiki Sándor szlovént. A válogatottak mellett nagyon sok olyan is bokszolt a mai napon, akinek még nincs meg a megfelelő tapasztalata a külföldiekkel szemben. Holnap az elődöntőkben

remélhetőleg még jobb mérkőzéseket láthatunk, a második napon nagy csodák nem történtek.” – nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok teljesítményéről.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események