hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Lakotár Hanna jól bokszolt, de taktikai vereséget szenvedett a kvótamérkőzésen

Lakotár Hanna két győzelmet követően sajnos a döntő mérkőzésen taktikai vereséget szenvedett ír ellenfelétől a bangkoki második olimpiai világkvalifikációs tornán, így lemaradt a párizsi olimpiáról.

Lakotár Hanna döntő fölénnyel győzte le tádzsik ellenfelét az első körben, és Eb-bronzérmesünk örmény Jekatyerina Szicseva ellen is magabiztos volt a legjobb tizenhat között. Hanna következő ellenfele az ír Jennifer Lehane volt, aki az U22-es Európa-bajok Niamh Fay ellen harcolta ki a részvételt ezen a versenyen.

Lakotár Hanna ezúttal is nagyon taktikusan kezdett, nem kapkodott, igyekezett a kisebb írt távol tartani, és másodszándékú bokszot mutatott be az első menetben, amelyet a 26 esztendős Lehane nyert meg 3:2-re. A második menetben egy kicsit többet ment előre Hanna, próbálta lopni a távolságot, de az ír sem ugrott rá minden cselre, ő is alaposan

feltérképezte a 22 esztendős magyart.

Az ír azonnal reagált a taktikai változtatásokra és előnyben volt a harmadik menet előtt, így Hannának nem maradt más esélye, csak előre menni. Hanna mindent egy lapra tett fel, harcolt az utolsó menetben, nem várt semmire sem, néhányszor el is találta az írt, aki remek edzői tanácsokat kapott a második szünetben. Lehane nem ment fejjel a falnak, kevesebbet támadott ezen a mérkőzésen, ugyanúgy taktikus volt, mint Hanna, ez hozta meg számára az olimpiai kvótát.

A magyar csapat tizedik napi eredményei a második világkvalifikációs tornán:

Női 54kg, negyeddöntő: Lakotár Hanna – Jennifer Lehane (ír) 0:5

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események