hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A serdülő csapatunk is nagy lendülettel készül a korosztályos Európa-bajnokságra.

A serdülő csapat folytatja a felkészülését a közelgő Európa-bajnokságra, amelyre egy hónappal később kerül sor az eredeti tervekhez képest. A 13 és 14 évesek Európa-bajnokságát is Bosznia és Hercegovina rendezi meg idén augusztus elején az olimpiai ökölvívó tornával párhuzamosan. A serdülő csapat számára az idei első fontos állomás, az Utánpótlás Magyar Kupa volt, amelyen a szakvezetés felmérhette, a korosztály pontosan hol tart, és ez egyben válogató is volt a további nemzetközi eseményekre.

A Bornemissza emlékverseny Egerben ebben az évben első alkalommal a serdülők számára is kiírt esemény volt, amelyen a válogatottak mellett többen is szerepet kaphattak. Az Utánpótlás Magyar Kupát követően versenyzőink Egerben nemzetközi ellenfelekkel is találkozhattak, a legjobb serdülő lány Dorkó Laura lett.

Az Olimpiai Reménységek Tornája Szlovákiában zajlott június elején, amelyen négy serdülő

ökölvívónk aranyérmet vehetett át a versenyen. Ez az esemény fontos állomás volt a felkészülésben és többen bizonyíthatták, hogy a nemzetközi mezőnyben is remek képességekkel rendelkeznek.

Dorkó Péter szakágvezető irányításával a serdülő csapat jelenleg is közös felkészülésen vesz részt, és lényegében az egész nyarat végig dolgozza a 2010-es, valamint a 2011-es korosztály, hogy augusztusban a fő eseményen az érmekért szállhassanak harcba.

„Most is felkészülésben vagyunk, egy fontos összetartáson, július 15-től pedig csak pár nap szünet lesz a serdülő Európa-bajnokság rajtjáig. Próbálunk egy közös edzőtábort összehozni az egyik szomszédos országgal, hogy nemzetközi szinten tudjunk készülni. A terveink szerint jelenleg 3-4 lány, valamint 10-11 fiú indítását tervezzük a serdülő Európa-bajnokságon. Az eredeti időpont július lett volna, és mivel az Eb mozgott egy hónappal későbbre, közben többen erősödtek, súlycsoportot váltottak. Reméljük, jól alakulnak a dolgaink és minden rendben megy majd a felkészülés minden fázisában, hogy a serdülő Eb-n hírnevünknek megfelelően tudjunk szerepelni és mindenki szert tehessen nemzetközi rutinra.” – nyilatkozta Dorkó Péter a serdülő Eb-felkészülés jelenlegi helyzetéről.

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események