hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kovács Kruzitó nagy szívvel bokszolva győzött a Hell Boxing Kings mai versenynapján!

A napi mérleg, négy magyar mérkőzés, és négy siker a miskolci Hell Boxing Kings nemzetközi versenyén.

Kovács Kruzitó a Bocskai emlékversenyen ezüstérmes volt és a 19 esztendős tehetség idén

nagyon sokat lépett előre a kiváló felkészülésének köszönhetően. A román Maike Valentin Cioaca ellen azonnal egy nagy balhoroggal kezdett és ez volt a legjobb fegyvere is ezen a mérkőzésen. A román nagyon rutinos, 32 esztendős, de nagyon sokat kivett belőle, hogy Kruzitó nyomását kibírja a második menetben. A harmadikban a magyar tini már nagy fölényben volt, tucatnyi tiszta ütést helyezett el, ezzel egyhangú pontozással jutott tovább.

„Nagyon felkészültnek érzem magam, tudtam, hogy egy igazi csatát fogunk vívni a románnal, ő is sokat tud a bokszból. Szoros volt, de úgy érzem, hogy megérdemelten nyertem meg ezt a mérkőzést pontozással. Azt terveztük, hogy erős horgokkal dolgozunk és az állóképességemmel tudtam megnyerni ezt az összecsapást,” mondta Kovács Kruzitó sikeres bemutatkozását követően.

Kovács Zoltán a 2020-as magyar bajnokságon szerzett egy bronzérmet, de alapvetően a profik között bokszol, ahol már több mint harminc mérkőzésen van túl. Megfontoltan kezdett a szerb Milan Perduh ellen, nem kockáztatott semmit sem, de megfelelő számú ütést helyezett el ahhoz, hogy magabiztosan győzzön. Az utolsó másodpercekben nagyon eltalálta a szerb riválist, de a mérkőzés végigment, így egyhangúlag nyert Kovács Zoli.

Ifjúsági Vb-ezüstérmesünk, Gémes Levente türelmesen kezdett a mai napon, nem kapkodott

a bosnyák Amir Jugo ellen, de az első menet végére nagyon felpörgött, amelynek egy számolás lett az eredménye. A 19 éves szegedi fokozta a ritmust a másodikban, amelyet Jugo már nem bírt el, és az edzői feladták a küzdelmet, így Gémes Levi is győzelemmel nyitott a Hell Boxing Kingsen.

„Szeretek a versenyek első napján már bokszolni, azonnal ringbe lépni, de Miskolcon egészen a harmadik napig kellett várnom a bemutatkozásra. Ilyenkor sok érzés, gondolat kavarog a fejemben, amelyeket igyekeztem kizárni. Ez egy nagyon jó bemelegítés volt a bosnyák ellen,” mondta a 19 éves Gémes Levente az első mérkőzését követően.

A magyar ökölvívók eredményei a harmadik versenynapon:

60kg: Kovács Kruzitó – Maike Valentin Cioaca (román) 3:0

67kg: Kovács Zoltán – Milan Perduh (szerb) 3:0

75kg: Gémes Levente – Amir Jugo (bosnyák) – a bosnyák ökölvívó feladta a második

menetben

+91kg: Bernáth István – Odisszeasz Cakuridisz (görög) – mérkőzés nélküli győzelem

Hajrá, magyar ökölvívás!

Közelgő események