hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hámori Luca: Napról napra erősebbnek érzem magam!

Hámori Luca felkészülését az elmúlt hónapokban sok minden akadályozta, de szerencsére hetek óta teljes értékű munkát végez és izgatottan várja az olimpiai rajtot. Luca súlyában húszan szerepelnek majd az olimpián, szerencsés esetben erőnyerő lehet az első körben.

A három fős magyar olimpiai bokszcsapat lengyelországi, és franciaországi edzőtáborokkal

készül fel az ötkarikás eseményre. Hámori Luca első magyar női ökölvívóként kvalifikált az olimpiára, Párizsban a váltósúlyban (66kg) nagy célokat fogalmazott meg.

„A tavalyi évben az Európa Játékokat követően volt egy kéthetes pihenőm, de aztán azonnal nekiálltunk a felkészülésnek. Sajnos kisebb-nagyobb sérülések közbe szóltak. Még tavaly decemberben egy vállműtét, majd idén márciusban egy bölcsességfog műtét akadályozta a felkészülésemet. Szerencsére minden jól alakult és most már azt mondhatom, hogy minden sérülés a múlté, magam mögött hagytam a nehezét, és az olimpiára ismét 100%-os formában leszek. Amint visszaálltam a munkába, egy Európa-bajnokság várt rám, ahol idén nem az eredmény volt a fontos, hanem az, hogy felmérjem az állapotomat és kiderüljön, a vállam bírja-e a tényleges terhelést. Szerencsére semmit sem éreztem az Európa-bajnokságon a korábbi sérülésemből, bírta a vállam a terhelést, ugyan meccset nem tudtam nyerni, de értékes tapasztalatokkal gazdagodtam. Egy hetet otthon készültem, majd két hét tatai munka következett és nagyon hasznos kesztyűzéseket folytattam a lengyel ellenfelemmel is. Az utolsó versenyem az olimpia előtt Romániában volt, ahol a sikeres edzőtábort követően magabiztosan vágtam neki a versenynek. A sorsolást követően kiderült, hogy az ismerős lengyel lánnyal kell bokszolnom, örültem neki és azt hittem, hogy győztesen fogom elhagyni a ringet ezúttal. Sajnos ez nem így történt, hiszen egy szoros mérkőzésen kikaptam, viszont azt gondolom, hogy egy jó teljesítményt tudtam nyújtani, amiből építkezni tudok az olimpiára.

A versenyről hazaérve egy hetet megint otthon töltöttem, majd utána elindultunk Lengyelországba, egy kéthetes magaslati edzőtáborba. Kemény, de nagyon hasznos két hét volt és bízom benne, hogy meglesz az eredménye. Most egy hetet ismét itthon készülök, jövő héten pedig már Franciaországban dolgozom, ahol lehetőségem lesz edzőmérkőzéseket vívni az olimpiai ellenfeleimmel is. Azt gondolom, hogy nagyon hasznos lesz a tábor is és bízom benne, hogy pozitív élményekkel térhetek majd haza.

Az lesz az utolsó edzőtábor, majd pár napra hazajövünk és irány utána már Párizs, az olimpia helyszíne. Napról napra erősebbnek érzem magam, igaz még nincs meg a csúcsforma, de annak majd július végén kell meglennie. Úgy érzem az út jó, izgatottam várom az olimpiai rajtot, tudom mik a célok és el akarom érni azokat!” – nyilatkozta Hámori Luca a lengyel edzőtábort követően.

Hajrá magyar ökölvívás!

Közelgő események