hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Kóczián is a nyolc között

A bulgáriai Albena-ban folytatódtak a 21. junior Európa-bajnokság küzdelmei. A harmadik nap ismét három magyar mérkőzésére került sor és ismét egy győzelem és két vereség volt a mérleg. A nap magyar győztese Kóczián Dávid, aki pénteken a legjobb négy közé kerülésért vívja következő mérkőzését a bolgár Daniel Lyubenovval szemben. Farkas József vezető értékelésével következzenek az eredmények.

Eredmények:

46 kg Sigurd Boesen (dán) – Bernáth Zoltán 4-0 a 16 között
Bernáth dán ellenfele jobban ráérzett a küzdelemre, magabiztosabban kezdett, a debreceni fiú
a számára megfelelő küzdőtávot csak a második végén és harmadik menetben érezte meg. Sajnos igazán döntő erejű, vagy komolyabb találatokat nem lelt. Igyekezett az utasításokat végrehajtani, nagyon akart. A második és a harmadik menete alapján akár győzhetett is volna, nagyon sok benne maradt. Bernáth 2002-es születésű, még jövőre is junior!

57 kg Berecz Lionel – Vadim Klym (ukrán) 0-5 a 16 között
Berecz árnyéka volt önmagának, igaz, az ukrán versenyző nagyon határozott, képzett és erős is volt. Az egri öklöző átengedte a kezdeményezést, a harcos öklözéssel most adós maradt. Simán elment a mérkőzése, az egyenesek erőtlennek és pontatlanok voltak.

75 kg Marcos Michalopoulos (görög) – Kóczián Dávid 0-5 a 16 között
Kétszer már találkoztak a nemzetközi mezőny sűrűjében, s a kettőjük közötti csata döntetlenre állt. Kóczián új taktikával lépett szorítóba, a jobbra mozgásos, jobbkezes ütésekre épülő taktikával nehezen birkózott meg az elején, de aztán egyszer csak ráérzett, s attól kezdve már irányította a küzdelmet.

A csütörtöki magyar mérkőzések:

48 kg Yasen Radev (bolgár) – Bernáth Richárd a négy közé kerülésért
52 kg Emanuele Massimo Santini (olasz) – Fekete Iván a 8 közé jutásért
60 kg Walsh Callum (ír) – Rácz Krisztofer a 8 közé jutásért
63 kg Peter Cook Ahlberg (svéd) – Orbán Adrián a 8 közé jutásért
80 kg Vasil Stefanov (bolgár) – Juhos István a 8 közé jutásért

Közelgő események