hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Harmadik napi hírek a női magyarról

A Bükön zajló „Caramell Premium Resort” női ökölvívó magyar bajnokság harmadik napján már döntőket is rendeztek. 31 mérkőzést láthatott a pénteki napon a közönség. Meglepetések nélkül zárult a nap, minden esetben a papírforma érvényesült. A szervezés nem hagyott kívánni valót maga mögött. És a boksz?

– Ma már ígéretesebb volt a színvonal, bár a 10 párból csak három esetben ért véget a mérkőzés teljes menetidő után, azaz a nagy küzdelmek, meglepetések elmaradtak. A serdülők közt négy versenyzőt szeretnék kiemelni – mondta Kovács Mária szövetségi kapitány.

44 kg Jónás Kornélia (NYB), akit a serdülők közt a torna legjobbjának választották,
50 kg Jozó Csenge (LFK), aki három meccset nyert,
52 kg Megyeri Barbara (BSE), aki ellen Tóth Tamara nem állt ki a döntőben, talán mert Megyeri nagyon meggyőző volt az előző meccsén,
70 kg Csóka Klaudia (ÉBK), akinek az állapotát nem lehetett felmérni, mert csak fél percet töltött a ringben. Egy szó mint száz, a várakozásnak megfelelő eredmények születtek.

A tíz aranyérem tíz különböző klubhoz került: RSK, NYB, BOS, LFK, BSE, KKF, ESI, KSI, ÉBK, SZN.
Öt súlycsoport kivételével a junior döntőket is ma rendezték. A junior válogatottak hozták a kötelezőt élükön Lakotár Hannával. A 63 kg döntő mérkőzését érdemes kiemelni Nagy Bianka és Botos Fruzsina között. Az utóbbi, az ESI versenyzőjének a karja lendült a magasba, 5-0-ra nyert. A 17 mérkőzésből kilenc időnek előtte véget ért, viszont három esetben 3-2 arányban dőlt el a küzdelem.

A felnőtteknél négy meccset rendeztek, az ifjúságiaknál ma egyet sem.

Eredmények:

Elit
Serdülő
Junior

Párosítások:

Elit
Ifjúsági
Junior

Közelgő események