hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Maratoni boksznap Egerben

Maratoni boksznap zajlott Egerben kettőtől este kilencig: 72 mérkőzés szerepelt a programban a 67. Bornemissza Gergely és 5. Dobó Katica emlékverseny második napján.

A hölgyeknél a döntőbe jutás, a junior és ifjúsági fiúknál az elődöntőbe jutás volt a tét. Valamennyi nemzet (francia, ír, osztrák, svéd, finn, bosnyák, német, szlovák, norvég, magyar) sportolója ringbe lépett. A verseny napot megtekintette Dr. Csötönyi Sándor a Magyar Ökölvívó Szövetség örökös tiszteletbeli elnöke is. – Örülök, hogy az idén már nemzetközi a verseny, így lehetőség nyílik a magyar fiataloknak, hogy a külföldi bunyósokkal is összemérhessék tudásukat. Nagyszerű dolog, hogy Egerben ilyen komolyan foglalkoznak az utánpótlás nevelésével – mondta.

– Az erős mezőny európai középkategóriás versennyé teszi a rendezvényt, azonban a színvonalat folyamatosan növelni szeretnénk, és a cél az, aki most eljött, az jövőre is legyen itt – vette át a szót Dorkó Péter a fiúknál 81 ifjúsági és 75 junior indulót, a nőknél 61 ökölvívót felvonultató négynapos esemény főszervezője.

Az összecsapások döntő része a második napon is pontozással dőlt el, mindössze két esetben hirdettek kiütéses győzelmet. A pénteki elődöntők, illetve a női finálék 14 órától kezdődnek. Finesz Ernő és Juhász Roland a versenybíróság vezetőinek tájékoztatása szerint a szombati finálékat 10 órától rendezik meg.
fotó – (heol.hu/Huszár Márk)

Eredmények:

-kép_1-
-kép_2-

Közelgő események