hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Harcsa a döntő kapujában botlott meg

Az elődöntőkhöz érkezett a harkivi Elit férfi ökölvívó Európa-bajnokság. A magyarok szereplését megédesítette a megszerzett három világbajnoki kvóta és természetesen Harcsa Zoltán érme. Annak a színét a mai mérkőzése volt hivatott eldönteni. Marad-e a bronzérmet jelentő harmadik hely (2013-ban már állt az EB dobogó alsó fokán) vagy továbblép a döntőbe, ahol már az aranyért mérkőzhet.

A döntőbejutásért vívott meccsen az olimpiai bronzérmes azeri Kamran Saksuvarly volt az ellenfél. A két bokszoló hiába számít kipróbált harcosnak, még sohasem öklöztek egymással. Az is azonos volt kettejükben, hogy mindkét országnak az egyedüli képviselői voltak a döntő kapujában.

Balzsay Károly szövetségi kapitány előzetesen épp arra hívta fel a figyelmet, hogy Harcsának törekednie kell arra, hamar felvegye az ütőtávot, de ennek ellenére az első menete “álmoskásra” sikerült. “A harmadik meneten múlott minden, de akkor Zolinak több energiát kellett volna mozgósítania” – mondta Erdei Zsolt a MÖSZ elnöke. “Benne volt az esélye a továbbjutásra, de reálisan nézve még többet kellett volna tennie érte, többet kellett volna ütni és vállalkozni, de most nem ment neki, 4-1 lett a pontozás. Kár, hogy így alakult, mert az ellenfél nem mutatott semmi különöset, Zoli az ilyen embereket 10-ből 9-szer megveri.” Az elnök kitért a teljes magyar csapatra is.”Büszkék vagyunk a Vb-kvótásainkra, s arra, hogy jó a csapat, egyben vannak és összetartanak a gyerekek, nagyon jó csapatszellem kezd kialakulni” – fejezte be Erdei Zsolt.

A magyar válogatott Eb szereplése az utóbbi 10 évben:

2017, Harkiv:Magyarország 1 bronz
2015, Szamokov: Magyarország 1 bronz
2013, Minszk: Magyarország 2 bronz
2011, Ankara: Magyarország 1 bronz
2010, Moszkva: Magyarország 1 arany, 1 ezüst, 1 bronz
2008, Liverpool: Magyarország 1 ezüst, 3 bronz
2006, Plovdiv: Magyarország 2 bronz

A csapat 25-én vasárnap 19.15-kor érkezik haza a 2 a reptérre Isztambulon keresztül.

Közelgő események