hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

ELUTAZTAK A LEÁNY JUNIOR ÉS IFJÚSÁGI EURÓPA-BAJNOKSÁGRA

Három hetes edzőtábor során ráztuk össze a csapatot a leány junior és ifjúsági Európa-bajnokságra, melyre július 2. és 10. között kerül sor az 1000 nézőt befogadó szófiai sportcsarnokban. Kemény munkán vannak túl a versenyzők – mondja Kovács Mária vezető edző. Az első hét inkább alapozó jellegű volt, sok futással és erősítéssel, a második héten próbáltunk egy picit visszavenni, de sok változtatással, hol erőállóképességet növeltünk, hol gyorserőt. Az utolsó hét pedig a finom simitásoké, a finom hangolásé volt. Nagyon jó a lányok között a hangulat, igazán összetartanak a „csajok”. Jó lenne megközelíteni a tavalyi ordui sikereinket (három ezüst és hat bronzérem).

Kovács Mária a kiutazó versenyzőket röviden így mutatta be.

Juniorok:

Monostori Lídia (46): kinn volt a csapattal Franciaországban és Ukrajnában, de a kontinensversenyen újonc lesz. Sokat kell még fejlődnie, de már most szeretnénk bevonni a csapatba, szeretnénk tudni, hogy mit ér a mai tudása a legjobbak között.

Simon Evelin (48): a debreceni kislány az abszolut újonc.

Tarnóczy Tamara (50): egész jó állapotba került az edzőtáborban, úgy tűnik, hogy összeállt a boksz a fejében és akár meglepetést is okozhat.

Lakotár Hanna (52): tőle sokat várunk, akár az érem is benne van. A jövőt tekintve egy lényeges építőeleme lehet a csapatnak. Tavaly junior EB bronzérmes volt.

Kiss Bettina (54): erőszakos bunyója van, még finomodnia kell, de nyert meccset várunk tőle.

Hőlaki Emese (57): harcias, verekedős bokszot képvisel. A klubjában készült Halásztelkiben, remélem, hogy jó formát mutat majd és ez győzelmekben is megmutatkozik.

A 60 kg-ban a tavalyi junior Eb-döntős Hámori Luca kimaradásának egy sajnálatos kézsérülés az oka. Nem kockáztatunk, s remélem, hogy a nyár végén már újra visszaállhat a versenyzésbe.

Matesz Viktória (63): a hozzáállásával nagyon meggyőző volt a táborban, ez jó eredményt ígér.

Ambrus Viktória (66): tetszik a bunyója, kinn volt a csapattal Franciaországban, de a kontinensversenyen újonc lesz, mint majd valamennyi csapattársa.

Ifjúságiak:

A 48 kg-ban Berecz Loretta egészségügyi problémái miatt nem tarthatott a csapattal.

Kondákor Emília (51): Tavaly junior EB bronzérmes volt. Első éves ifi és azért az 51 kg-ban indul, mert itt szeretnénk indítani az év végi kvalifikációs versenyen (vb).

Károlyi Gabriella (54): Két éve junior EB második, tavaly ifi EB bronzérmes volt. Maximálisan odatette magát a táborban, munkája ígéretes az eredményességet tekintve.

Nagy Angéla (57): nagyon tetszett az edzésmunkához való hozzáállása, s úgy látszik, hogy nagyot ugrott előre és egy minőségi változáson ment át a munkája. A francia-magyar csapattalálkozón az övé volt a legjobb mérkőzés.

Finesz Kamilla (60): nagyon tehetséges öklöző, aki ha képes lesz ráhangolódni a mérkőzéseire, akár a torna végső fázisáig is eljuthat. Ha a fejében rendet rak és rendet tart, nem lesz, aki megállítsa.

Villás Veronika (64)

Budai Vivien (69): utolsó éves ifi, ha azt hozza, amit edzéseken mutatott, akkor ő is eredményes lehet. Nagyon elszánt és ez sokat számít. Junior VB bronzérmes, junior EB bronzérmes.

Petrovics Gabriella (75): junior Európa-bajnok és junior EB bronzérmes, jó állapotban van.

Juhász Adrienn (+81): halásztelki versenyző, aki a klubjában készült, szép lenne ha megismételné a tavalyi döntőbejutását.

A csapattal utaztak: id. Balzsay Károly, Kovács Mária, Ancsin Katalin, Salánki László edzők, Makocsai Sándor fizió.

Közelgő események