hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Irány a Bornemissza emlékverseny!

2018-ban is elrajtol a korábbi egri hős várvédőről elnevezett torna, amely során négy napon keresztül élvezhetjük a junior és ifjúsági korcsoportban vitézkedő öklözők küzdelmeit.

Március 6. és 9. között a bokszé lesz a főszerep az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban (3300 Eger, Stadion út 8.), ahol minden délután megszólal majd a gong, hogy a mintegy 21 országból több mint 300 versenyzőt a szorítóba hívja.

A néhány napon belül kezdődő nemzetközi megmérettetés okán válogatott ifjú titánjaink mestereit, a női utánpótlás szekció vezetőedzőjét, Ancsin Katalint, valamint a junior korú fiúk egyik irányítóját, Ács Józsefet kérdeztük.

„A Bornemissza emlékverseny az ifjúsági Európa-bajnokság előtt kiváló lehetőséget biztosít az öklözőinknek, hogy kemény ellenfelekkel szemben bizonyítsanak és tapasztalatot gyűjtsenek. A lányok több súlycsoportban is reális eséllyel érhetnek oda a dobogóra, de ez nem lesz egyszerű. Mindenesetre az egri torna jó erőfelmérő lesz nekünk az előbb említett korosztályos kontinensviadal előtt” – nyitotta a sort a várakozások kapcsán Ancsin Katalin.

„Egy rendkívül rangos eseménynek nézünk elébe, erre készülve nemrég volt egy háromnapos ismerkedő táborunk a juniorokkal. Bizakodó vagyok, 5-6 srácot is ki lehetne emelni a csapatból, és remélem, hogy akár az első évesek is oda tudnak majd férkőzni a dobogó közelébe ebben az erős nemzetközi mezőnyben, vagy akár érmesként is zárhatják a versenyt.

Számomra az lenne a legnagyobb öröm, ha a srácok tehermentesen, felszabadultan és jól bokszolnának a tornán” – vette át a szót a fiúk egyik első embere, Ács József.

Természetesen a kedden startoló megmérettetés minden egyes napjáról beszámolunk majd az ökölvívás szerelmeseinek.

A versennyel, nevezéssel, szállással kapcsolatos általános tudnivalók EBBEN a korábbi cikkben találhatók.

Közelgő események