hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. info@boxing.hu

Felértünk a csúcsra az Ifjúsági Európa-bajnokság utolsó napján!

2018. április 18. és 25. között zajlottak a küzdelmek az Adriai-tenger partján fekvő Roseto degli Abruzzi városában a fiataloknak megrendezett kontinensviadalon.

Rengeteg izgalmat tartogatott számunkra a torna és a végén még két szépen csillogó éremmel is gazdagodtunk. Előbb az elődöntőket követően Hámori Luca (60kg) bronzmedáljának örülhettünk, majd az utolsó, szerdai napon következett a nagy finálé tavalyi ezüstérmesünknek, Bernáth Attilának (49kg) az orosz Batyay Dimitrii ellen.

Hazánk fia mondhatni a szokásos forgatókönyvet követte, egy szoros első menetet követően a második és a harmadik akkordban már számolni is kellett a vetélytársra, így egy parázs, de végül sima mérkőzés lett belőle, amelynek befejeztével nem lehetett kérdés, hogy kinek a kezét emelik majd fel az eredményhirdetésnél a magasba.

Miután hivatalosan is megtudtuk a nyilvánvalót, Attilát elöntötték az érzelmek és csak annyit tudott a sarokban a mestereket ölelve mondani, hogy „Megcsináltuk!!!” Sokszor egy szóban több tartalom van, mint egy egész könyvben, hiszen micsoda alázatról, csapatszellemről árulkodik ez a rövid tőmondat, valóban Attila, megcsináltad, megcsináltátok, le a kalappal!!!

Hivatalosan is véget ért az itáliai megmérettetés, csütörtökön utazik vissza Magyarországra a piros-fehér-zöld ökölvívócsapat „aranyos” különítménye, így majd utána személyesen is kalapot lehet emelni ifjú titánjaink teljesítménye előtt.

Hajrá Magyarország, hajrá magyar boksz!!!

Közelgő események

Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékverseny

Énekes István Ifjúsági Ökölvívó Emlékverseny

febr 24, 2021 - febr 27, 2021 3:00pm

Méltó módon megemlékezni Énekes Istvánról a légsúlyú olimpiai bajnokunkról (1932. Los Angeles), s egyben versenyzési lehetőséget biztosítani...