hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A bulgáriai felnőtt női Európa-bajnokság margójára

Női szövetségi kapitányunkkal, Kovács Máriával beszélgettünk a számunkra idő előtt véget érő kontinensviadalról, annak tanulságairól.

Nem úgy sikerült ez az Eb, ahogy azt terveztük, mi lehetett a probléma?

Először is szeretném elmondani, hogy a lányok mindent megtettek a sikerért, ugyanakkor voltak olyan mérkőzések a tornán, ahol fogalmazzunk úgy, érdekesen alakult számunkra a pontozás.

Természetesen ettől még le kell vonni a szükséges következtetéseket, hogy miben kell fejlődnünk, előrelépnünk, ennek érdekében már a héten leülök több szakmabelivel is tárgyalni, hogy merre folytassuk az utunk.

Mi jön most, lesz bármilyen változtatás a továbbiakban?

Több ötletem is van, de ezekről először még egyeztetni szeretnék másokkal is, hogy melyiket, hogyan valósíthatjuk meg. Ha már úgy alakulnak a dolgok, hogy látom, mit tudunk elkezdeni, természetesen akkor szívesen visszatérek részletesen is a történetre.

Mi a következő nagyobb esemény, amire a női szakasz készül?

Június 23-án az ifjúsági korosztály válogatott tagjaival Kazahsztánba utazunk egy kéthetes közös edzőtáborozásra.

Úgy gondolom, hogy nagy haszna lehet egy ilyen alkalomnak, mert a kazah lányok rendkívül gyorsan fejlődnek, ennek szeretnék utánamenni, hogy ők ezt hogyan érték el, ebből mi mit hasznosíthatunk. A célunk a majd félhónapos külhoni tréninggel az, hogy erős ellenfelekkel, a komfortzónánkból kicsit kimozdulva készüljünk az augusztusi, budapesti Ifjúsági Világbajnokságra, ahol szeretnénk a hazai közönség előtt jól szerepelni.

A kazah felkészülés után pedig egy nap pihenőt követően már utazunk is Szerbiába, ahol július 9. és 16. között részt veszünk a Vojvodina Golden Glove tornán, ami szintén remek ráhangolódásként szolgál majd a nyár végi világversenyre.

Hölgyeinknek sok sikert kívánunk a továbbiakban is, hajrá Magyarország, hajrá magyar boksz!!!

Közelgő események