hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség Pintye Szabolcsot gyászolja

A magyar ökölvívás egyik technikás versenyzője, Pintye Szabolcs örökre távozott körünkből, teljesen váratlanul életének 38. évében. A Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke dr. Bajkai István, és a teljes menedzsment őszinte részvétét fejezi ki Pintye Szabolcs családjának ebben a rendkívül nehéz pillanatban.

Pintye Szabolcs 1982-ben született, és a korosztályos magyar bajnoki címeit követően részt vehetett a 2000-es budapesti junior világbajnokságon, amelyen csapatunk Szántó Imre vezetésével szép sikereket ért el. Pintye görög riválisát legyőzve jutott el a legjobb tizenhat közé, ahol egy svéd ökölvívó, Benjamin Kalinovic búcsúztatta el a tehetséges magyart.

Három évvel később 21 esztendősen ciprusi, cseh, és magyar nemzetközi tornákon már a felnőttek között szerepelt sikerrel. A 2004-es debreceni Bocskai emlékversenyen bronzérmet szerzett mexikói, és török ellenfeleket legyőzve, és ezzel jogot szerzett arra, hogy Magyarországot képviselhesse a pulai Európa-bajnokságon, amely olimpiai kvalifikációs esemény volt.

2006-ban állt profinak, és 2016-ig tizenöt mérkőzéséből tizennégyet meg is nyert, de edzőként, és apaként is odaadóan teljesített.

Még mindig hihetetlen felfogni mi történt, de örökre velünk maradsz, nem felejtünk el.

Közelgő események