hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A nehézségek ellenére sok nemzet tervezi a részvételt az ifjúsági világbajnokságon

A lengyelországi Kielce városában kerül sor az ifjúsági világbajnokságra, amelyet a tavalyi év novemberében halasztottak 2021 áprilisára. A korlátozások, és az utazási nehézségek ellenére négy kontinensről várhatunk majd versenyzőket az ifjúsági világbajnokságon, amelyen a magyar csapat is részt vesz.

A döntés következtében a tavaly érvényben lévő korcsoport számára lett kiírva az ifjúsági világbajnokság, amely így a 2002-ben és a 2003-ban született versenyzők számára kínál nagy lehetőséget. A 2002-es korosztály idén már a felnőttek, és az U22-esek között is indulhat, így sok igen tapasztalt ökölvívó vehet majd részt az ifjúsági világbajnokságon.

Az Európai Ökölvívó Konföderáció az idei évben, októberben rendezi meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, amelyen a korcsoportnak megfelelő 2003-as és 2004-es korosztály vehet majd részt Montenegróban. A 2004-es korosztály számára is lesz lehetőség ifjúsági világbajnokságon való indulásra, a tervek szerint az AIBA 2022-ben megrendezi a versenyt, ahogy kétévente korábban mindig.

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) március 20-áról 30-ra módosította a nevezési határidőt, hogy minél több ország legyen képes megoldani az utazást, a vízum ügyintézést, valamint az egészségügyi előkészületeket. A versenyre, akárcsak az EUBC novemberi junior és ifjúsági Európa-bajnokságain, valamint a 2020 októbere óta zajló nemzetközi tornákon a Covid-19 protokoll mellett kerül sor.

Az előzetes felmérések alapján természetesen ezúttal nem várható minden idők legnagyobb ifjúsági világbajnoksága, de nagy az érdeklődés négy kontinensről, és zajlanak az előkészületek minél több ország bevonására. Az afrikai, az ázsiai, az amerikai, és az európai kontinens képviselői mérhetik majd össze erejüket az ifjúsági világbajnokságon, amely egyben fontos üzenet is, a sportág képes nagy, globális eseményt szervezni a külső körülmények ellenére.

Az európai szövetségek jelentős része könnyebben tudja megoldani az utazást a lengyelországi Kielce városába, így kontinensünkről néhány komoly erőt képviselő országot leszámítva, szinte mindenki ott lesz a versenyen. Az amerikai kontinensről Argentína, Brazília, és Venezuela részvétele biztosra vehető, de az Egyesült Államok, és Kanada ezúttal hiányozni fog az eseményről.

Ázsiából is sokan érkezhetnek, olyan fejlődő nemzetek, mint Afganisztán, Nepál, Szíria, vagy épp Pakisztán is jelezték részvételüket. A földrész nagyhatalmai, így Üzbegisztán, Kazahsztán, India, és Thaiföld, mind ott lesznek az ifjúsági világbajnokság startján. Az afrikai kontinenst is képviseli majd néhány nemzet, míg az óceániai kontinens országaik zárása miatt nem tud részt venni ezúttal.

Közelgő események