hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az ifjúsági fiúk a román válogatottal készülnek a lengyelországi világbajnokságra

A lengyelországi ifjúsági világbajnokságra készülő férfi válogatottunk a románokkal közösen készül a tatai edzőtáborban, ahol mindenki remek egészségnek örvend, a koronavírus járvány ellenére nyugodtan tudnak készülni a fontos eseményre.

Az ifjúsági szakág vezetői, Varsányi Áron és Nagy Lajos irányításával zajlik a szakmai munka, de Bertók Róbert szövetségi kapitány is segíti a felkészülést. A szakmai stáb mellett a válogatott fizioterapeutája, Makocsai Sándor, és két versenyzőnk is összefoglalta a felkészülés tapasztalatait.

„Minden Covid-19 teszt negatív lett az ifjúsági edzőtábor előtt, amelyet a románok is erősítenek. Remek csapattal érkeztek, nagy segítséget jelentenek most az ifjúsági versenyzőinknek a világbajnokságra való felkészülésben. A románok is nagyon meg vannak elégedve a tatai feltételekkel, minden a terveknek megfelelően zajlik,” nyilatkozta Makocsai Sándor.

„Jó hangulatban zajlik a felkészülés, amit a héten elterveztünk, meg tudtuk valósítani. A románokkal közös tábor nagyon hasznosnak bizonyult, a szlovákok is csatlakoztak a keddi és a csütörtöki éles kesztyűzésekhez. Szerdán gyakorló kesztyűzés volt, és úgy érzem, a csapat napról napra jobb formába került, többet vállalt. Egy-egy kisebb sérülésünk volt csupán, de azt Makocsai Sándor egyből kezeli itt helyben. Tisztes helytállást, küzdeni akarást szeretnénk viszontlátni, valamint, hogy mindenki hozza ki magából a maximumot. Meglátjuk ez mire lesz elég, de titokban bízunk azért jó helyezésben, éremben is,” értékelte a heti tapasztalatokat Varsányi Áron.

„Egy-két kisebb sérülést leszámítva, fáradtan, de jól vagyunk az edzőtáborban. A héten három kesztyűzésen vagyunk túl, amelyből a keddi és a csütörtöki valóban vérre ment. Néhány versenyzőnk már kedden is jól teljesített, de csütörtökön mindenki biztató teljesítményt nyújtott. Van még bőven feladatunk a világbajnokság kezdetéig, de mindent megteszünk a legjobb forma eléréséért. A sorsolás után okosabbak leszünk, de bízok a csapatunkban,” foglalta össze a friss edzőtábori élményeket Nagy Lajos.

„Kezdek súlyba kerülni, amely nálam mindig nagyon fontos mozzanat a nagy események előtt. Jól érzem magam, a felkészülésem is rendben, és nagy segítség, hogy itt vannak a románok, így közösen dolgozhatunk. A verseny rovására a súlyom biztosan nem megy, bízom a lengyelországi sikerekben,” mondta a kétszeres junior Eb-bronzérmes pécsi Samu Ferenc a tatai edzőtáborról, valamint a formájáról.

„Egyenlőre még a klubomban készülök, de hamarosan csatlakozom én is a többiekhez a felkészülés utolsó fázisában. Sokat csiszolunk, az utolsó kesztyűzés remekül sikerült, az apróbb hibákat próbáljuk kijavítani. Úgy érzem, hogy már most készen állok az ifjúsági világbajnokság csatáira,” mondta a felnőtt magyar bajnok Kiss Hunor Levente, nagy reménységünk.

Közelgő események