hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Szűcs Szabina remek győzelemmel kezdett Ustiban

A vecsési Szűcs Szabina remek győzelemmel kezdett Csehországban az Usti nad Labem-i Grand Prix verseny első napján, az erős és rutinos spanyol Jennifer Fernandez nem tudta útját állni, így a legjobb nyolc között folytathatja.

Szűcs Szabina a spanyol Jennifer Fernandez ellen kezdte meg szereplését Csehországban az 57 kilósok mezőnyében, ahol a párharc a legjobb nyolc közé jutásért zajlott. Spanyol ellenfele a legutóbbi Európa-bajnokságon a legjobb nyolcig jutott, több nemzetközi tornán éremmel zárt, és ismerős többek között a Bocskain is. Szabina okosan bokszolt, akárcsak a debreceni Bocskai emlékversenyen, és egy nagyon kemény, erős riválist győzött le megosztott pontozással. Következő ellenfele a 20 éves technikás finn Vilma Viitanen lesz, aki a Bocskai emlékversenyen bemutatta már a tehetségét, és a budapesti ifi Vb-n is a legjobb nyolcig jutott három éve.

A sárospataki Mezővári Kinga pedig a cseh Magdalena Ticha ellen kezdhette meg szereplését a csehországi nemzetközi tornán. Ellenfelenem rendelkezik jelentős rutinnal, de a 60 kilósok negyeddöntőjét követően sajnos nem Kinga folytathatja a legjobb négy között, a hazai versenyző kezét emelték a magasba.

A második napon több magyar lesz érdekelt, Szűcs Szabina mellett ringbe lép az összes versenyben lévő ökölvívónk, így Sipos Hajnalka, Kovács Richárd, Mester Soma, Virbán Gábor, és Gerzsenyi István is. A kőbányai Sipos Hajnalka a lengyelek Európa Játékok ezüstérmese, a veterán Sandra Drabik ellen lép ringbe a második versenynapon.

A férfiaknál a kispesti Virbán Gábor (57kg) a mongolok riói olimpikonjával, a 29 éves Enkh-Amar Kharkhuu ellen a legjobb nyolc között kezd Ustiban. A Bocskain aranyérmes nyíregyházi Kovács Richárd (63kg) a svájciak újonca, Christopher Mouafo ellen bokszolhat a mai negyeddöntőben. A győri Gerzsenyi Istvánnak szintén svájci ellenfél jutott, Ilyas Ivgen ellen kezdhet, míg a Hell Fightos Mester Soma a rutinos olasz Salvatore Cavallaro ellen bizonyíthat.  

Közelgő események