hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Letisztulva a Junior Európa-bajnokságról – A magyar ökölvívásnak komoly értékei vannak

Kilenc junior fiú ökölvívónk vett részt a korosztályos Európa-bajnokságon Tbilisziben, ahol nem lehet elégszer kiemelni Oláh Levente nevét, aki nemcsak aranyéremmel, de magabiztos bunyóval örvendeztette meg a magyar ökölvívást. Gémes Levente ugyanúgy bizonyította, a jövőben nagy értéke lehet a magyar boksznak, és a teljes válogatott valódi csapatként viselkedett, és szerepelt a grúz fővárosban. A csapat teljesítményét edzői, Füzesi Zoltán és Törteli Ferenc értékelte letisztulva, egy héttel az esemény zárását követően.

A Junior Európa Bajnokságon meglehetősen jó mezőny jött össze. A favoritok most is az oroszok, mellette az ukránok, az azeriek, és a hazai pályát élvező grúzok voltak, de majd minden csapatnak volt egy-két kiemelkedő versenyzője.

A felkészülési versenyeken, amelyeken részt vettünk, látszott a magyar csapatnak is vannak igen jó ökölvívói. Az utolsó részben eléggé felgyorsultak az események, az Utánpótlás Kupa után pár nappal már Tatán voltunk, ahol még éles kesztyűzések is voltak különböző külföldi ellenfelekkel.

A sorsolásunk felemásra sikeredett, többen is orosz, ukrán, vagy hazai versenyzőkkel kezdtek. Sorolhatnám a neveket, de majdnem mindenki hozta formáját kisebb nagyobb eltéréssel. Sokukon látszott még a rutintalanság és a tét súlya. Nagyon kellemes meglepetés volt a két Levente, akik mindketten határozottan jó teljesítménnyel szereztek érmet, ráadásul Oláh Levente aranyat.

Gémes Levi két mérkőzést nyerve jutott az elődöntőbe, ahol a döntőbe jutásért egy Ukrán fiúval szemben szoros mérkőzésen vesztett, így bronzérmet nyert. Oláh Levi az első két meccsét egy menetes KO-val nyerte, míg a következő ellenfelét a harmadik menetben leléptették sorozatos fogásért. A döntőben pedig hatalmas bravúrral orosz ellenfelét verte 5-0-ra és így meglett az első hely. Úgy látom, hogy mindegyik versenyzőnk, ha így fejlődnek tovább, még sok örömet szerezhet a magyar ökölvívásnak,” foglalta össze Füzesi Zoltán letisztulva egy héttel a junior Európa-bajnokságot követően.

„Nagyon nagy élmény volt számomra ez a junior Európa-bajnokság, és úgy gondolom, hogy tudta teljesíteni a csapat az előzetes várakozásokat. Oláh Leventében nagyon bíztam, hogy meg tudja nyerni a súlycsoportját. Mellette többen is voltak még a csapatban, akik éremeséllyel utaztak el a versenyre.

Nagyon örültünk Gémes Levente bronzérmének, mivel egy nagyon tudatos, szorgalmas és fegyelmezett sportolóról van szó. Igazából az egész csapat teljesítményével elégedett voltam, elvétve egy-egy rosszabbra sikerült produkciótól, amelyet a folyamatosan fennálló egészségügyi panaszoknak tulajdonítok. A helyi gasztronómia sajátosságai elég sok gondot okozott nekünk, az egész csapaton végigment a probléma.

Külön kiemelném azt a támogatást, amelyet a csapattagok egymásnak nyújtottak. Úgy gondolom, hogy jó volt magyarként szorítóba lépni, mert gyerekeink a mérkőzéseikre olyan biztatást kaptak a többiektől, amely hatalmas extra erőt adott a ringben küzdőknek. Külön kiemelném, hogy a fiúk közül négyen is elsőévesek voltak, így véleményem szerint jövőre ugyanúgy erős csapatot tudunk kiállítani,” tette hozzá Törteli Ferenc.  

Közelgő események