hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Hat magyar döntős a gyergyói torna elődöntőinek első felvonását követően

A Gheorgheni Open júniusban zárja az európai nemzetközi események hosszabb sorát, amelyen természetesen a magyar junior és serdülő csapat is részt vesz Dorkó Péter és Törteli Ferenc vezetésével. Tíz magyar ökölvívó volt érdekelt a harmadik versenynapon, és hatan a döntőkbe verekedték magukat Gyergyószentmiklóson.

Az első versenynapon a magyar csapat hat győzelmet aratott, amelyet négy további siker követett a második napon. Ezt koronázta meg a magyar delegáció további hat győzelemmel a harmadik versenynapon, amelyen mindkét junior lányunk sikerrel vette az akadályt. Varga Sára, és Kozma Lívia nemcsak legyőzték riválisukat, de mindketten ezt döntő fölénnyel tették meg, így már csak egy lépésre van tőlük az aranyérem.

A serdülők első harmadik napi sikerét mérkőzés nélkül, Fazekas István szállította, így ő is döntőt bokszolhat. Dóró Levente és Horváth Szabolcs egyaránt megosztott pontozással hozta ez elődöntőjét, mindketten hazai riválissal szemben alkottak maradandót, és nekik is már csak egy lépés kell a végső sikerhez. A nap egyik legjobb teljesítményét Berki Brendon nyújtotta, mindhárom menetet uralta a román Neagu ellen, és döntős.

Összesen 212 ökölvívó érkezett meg a versenyre, tizenkét nemzetet képviselve, és amelyen a juniorok mellett a serdülők is szerepelhetnek. Magyarország mellett Horvátország, Azerbajdzsán, Izrael, Görögország, Ciprus, Ausztria, Bulgária, Moldova, Ukrajna, Lettország, és a házigazda Románia regisztrált Gyergyószentmiklóson. Mindkét korosztály a saját Európa-bajnokságára készül, a serdülőknek ezt augusztusban, míg a junioroknak szeptember végén rendezik meg.

„Nyolc versenyzőnk volt érdekelt a serdülő elődöntőkben. A 46kg-ban házi elődöntőre került volna sor, Czifra István és Fazekas István között. A Pistik közül Fazekas jutott tovább, mérkőzés nélkül, miután Czifra bokasérülése miatt nem tudta vállalni a mai mérkőzést.

A 48kg-osok között Dóró Levente román ellenfél ellen sima mérkőzésen jutott tovább a döntőbe. Az 52kg-os Brázovics Tamás sajnos nem tudta megoldani a mai feladatát, román ellenfele jutott a döntőbe. Az 57kg-os Horváth Szabolcs küzdelmes mérkőzésen verekedte be magát a szombati döntőbe.

A 60kg-os Bangó Roland görög versenyzőtől kapott ki, mai teljesítményétől sokkal többet tud. A 66kg-os Tószegi Ferenc parádés első menetet produkált, de ezt követően összezuhant, így görög ellenfele jutott be a döntőbe. A mai utolsó meccsünkön a 70kg-os Berki Brendon meggyőző teljesítménnyel jutott be a fináléba. Szombaton, a döntőben négy serdülő fiúnak, és két lánynak szurkolhatunk majd,” nyilatkozta a harmadik elődöntő napot követően a serdülő csapat edzője, Dorkó Péter.

„A mai napon a juniorok közül csak a hölgyek léptek szorítóba. Varga Sárának román ellenfél jutott, és kellő magabiztossággal vetette magát a küzdelembe. Már az első menetben is nagy fölényben bokszolt, amelyet fokozni tudott, így idő előtt fejezte be a mérkőzést, elsőéves juniorként kifejezetten érett, tudatos bokszot mutatott.

Kozma Líviának sajnos saját súlyában nem volt ellenfél, így egy kategóriával feljebb mérettette meg magát. Liviát ez nem tudta megzavarni, szépen védekezett a támadó görög ellenféllel szemben, közbevert, és már az első menetben számolni kellett a riválisára. A második menetben rövidre zárta a mérkőzést, nem bízta a pontozókra a döntést, így ő is bent van a fináléban. A junior fiúknak a mai napon volt egy kis pihenő, egy rövid kiránduláson vehettek részt a Békási-szorosnál, illetve a Gyilkos-tónál,” nyilatkozta Törteli Ferenc a juniorok harmadik napi sikereiről.

A magyar csapat harmadik napi eredményei Gyergyószentmiklóson

Serdülő fiú 46kg: Fazekas István – Czifra István – mérkőzés nélkül

Serdülő fiú 48kg: Dóró Levente – Adrian Ivanica (román) 3:2

Serdülő fiú 52kg: Brázovics Tamás – Iulian Ciprian Buletica (román) 0:5

Serdülő fiú 57kg: Horváth Szabolcs – Sorin Rusnoiu (román) 3:2

Serdülő fiú 60kg: Bangó Roland – Petrosz Topalosz (görög) 0:5

Serdülő fiú 66kg: Tószegi Ferenc – Joannisz Punpuriosz (görög) 0:5

Serdülő fiú 70kg: Berki Brendon – David Neagu (román) 5:0

Junior lány 57kg: Varga Sára – Geanina Banica (román) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Junior lány 63kg: Kozma Lívia – Marieta Ntaszionaki (görög) – döntő fölényes győzelem a második menetben

Közelgő események