hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Jövő héten kezdődik az év első nagy hazai rendezésű nemzetközi tornája!

A Bocskai emlékverseny hagyományosan az év első nagyobb megmérettetései közé tartozik, ezúttal is megelőzi a versenynaptárban a legfontosabb nemzetközi eseményeket. A 62. alkalommal megrendezésre kerülő Bocskai emlékverseny méltó lesz az elmúlt évek hagyományaihoz, és a neves eseményen a debreceni közönség erős mezőnyt tekinthet meg.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) elnöke, Erdei Zsolt és Debrecen alpolgármestere, dr. Barcsa Lajos a 2017. december 4-én megrendezett sajtótájékoztatón írta alá a Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny szerződését. A hosszú kölcsönös partneri viszony Debrecen városával példamutató sportágunkban.

Az idei Bocskai emlékversenyre is az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban kerül sor, és a csapatok a Sport Hotelben szállhatnak meg azonos helyszínen. A hagyományos évindító nemzetközi versenyen a férfiak kilenc, míg a hölgyek négy súlycsoportban mérhetik össze erejüket a cívisvárosban.

A magyar válogatott legjobbjai, így a kétszeres olimpikon Harcsa Zoltán, a tavalyi esztendő nagy felfedezettje, Kovács Richárd, valamint Hámori Ádám, Szaka István, Virbán Gábor, Gálos Roland, Tar Sándor, az Eb-bronzérmes Csóka Nándor, Kozák László és Fodor Milán mindannyian ott lesznek sok fiatallal együtt a debreceni rajtnál, míg a tavalyi évben WSB-győzelmet is szerző Vadász András visszatér a ringbe. Az aktuális magyar bajnokok közül mindenki kesztyűt húz az idei Bocskai emlékversenyen.

A válogatott tagjai ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány vezetésével Mátraházán készültek fel a viadalra. Az idei évben nem rendeznek sem világ-, sem pedig Európa-bajnokságot a felnőtteknek, így a 2018-as esztendő fontos megmérettetés, valamint tapasztalatszerzés lehet a fiataloknak a nemzetközi porondon. A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) félprofi ligájában, a World Series of Boxing (WSB) sorozatban idén négy magyar is érintett lesz, ami komoly előrelépés a tavalyi kettőhöz képest, és mindannyian szerepelnek majd a Bocskai emlékversenyen.

A válogatott gerincét az új korosztály alkotja, nekik a március végén, valamint április elején Romániában sorra kerülő U22-es Európa-bajnokság miatt a Bocskai emlékverseny egyben nem csak remek erőfelmérő, de válogató esemény is lesz. A válogatott egészének első 2018-as meccsei következnek a jövő heti Bocskai emlékversenyen.

Közelgő események