hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Az utóbbi évek legeredményesebb Bocskai emlékversenyét zárták öklözőink

Magyar szempontból igazi éremesővel ért véget a 62. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny. Bokszolóink összesen 3 aranynak, 4 ezüstnek és 10 bronzéremnek örülhettek a díjkiosztó ceremóniákon.

Fantasztikus hangulatban indult a döntők napja a tornán, szinte teljesen megtelt az Oláh Gábor utcai Sportkomplexum érdeklődőkkel. Kezdésnek négy női finálét láthatott a nagyérdemű, ahol parádésan szerepeltek hölgy versenyzőink.

Nagy Angéla (57kg) óriási csatában maradt alul angol ellenfelével szemben, de teljesítménye minden dicséretet megérdemel. A 75kg-os mezőnyben debreceni házidöntőt rendeztek Nagy Tímea és Pallás Szimonetta között, így abban a kényelmes helyzetben volt a közönség, hogy mindkét sarokban hazai öklözőnek szoríthatott. A három menetet követően végül Nagy Tímea kezét emelték a magasba, de Szimonettának sem kellett szomorkodnia ezüstéremmel a nyakában.

A férfiak mérkőzéseit, ahogy már az előző napokban megszokhattuk, Szaka István (52kg) nyitotta, a Bocskai emlékverseny címvédője ma is kiválóan bunyózott, és a végén orosz riválisa elől elhozta a legfényesebb érmet, így 2017 után 2018-ban is ő lett a viadal győztese súlycsoportjában.

A 60kg-os fináléban a 2015-ös nyertes, Gálos Roland egy igazán taktikus, kiváló küzdelmet mutatott be fehérorosz vetélytársával. Parázs csata alakult ki a felek között, azonban a regnáló magyar bajnok felülkerekedett Asanaun, így ő örülhetett a meccs végén.

A hazai ökölvívás krémjébe visszatérő Vadász András (69kg) egészen elképesztő összecsapást produkált kazah ellenfelével, egy rendkívül kiélezett három menetes harcnak lehettünk a szemtanúi. Sajnos ezúttal az ázsiai riválisa nyakába kerülhetett a legfényesebb medál, de András teljesítménye minden elismerést megérdemel.

Cservenka Róbert (75kg) egy hasonlóan keménykötésű fehérorosz öklözővel találkozott a döntőben, ahol egy igazi adok-kapok alakult ki kettejük között. A 3×3 perc sok akciót hozott, és az ítélethirdetést követően a szombati este utolsó magyar érdekeltségű fináléjában egy ezüstéremnek örülhettünk.

Egy igazán jól sikerült Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékversenyt zártunk Debrecenben, ahol a női szakosztály 1 aranyat, 2 ezüstöt és 4 bronzérmet szerzett, míg férfi társaik mérlege 2 arany, 2 ezüst és 6 bronzmedál.

A torna legvégén az érmek kiosztását követően a következő különdíjak találtak gazdára:

Legjobb női csapat: Anglia

Legjobb férfi csapat: Kazahsztán

Legjobb ökölvívó: Benjamin Whittaker (ENG)

Legjobb magyar ökölvívó: Gálos Roland

Legharciasabb ökölvívó: Tymur Beliak (UKR)

Legjobb magyar csapat: Debrecen

Magyar színekben aranyérmet szereztek: Nagy Tímea (75kg), Szaka István (52kg) és Gálos Roland (60kg)

Magyar színekben ezüstérmet szereztek: Nagy Angéla (57kg), Pallás Szimonetta (75kg), Vadász András (69kg) és Cservenka Róbert (75kg)

Magyar színekben bronzérmet szereztek: Beri Krisztina (51kg), Pap Zsófia (51kg), Szűcs Szabina (57kg), Oláh Eszter (60kg), Virbán Martin (52kg), Csóka Nándor (56kg), Kozák László (69kg), Lukácsy Bence (81kg), Hámori Ádám (91kg) és Berki Károly (+91kg)

A mai összecsapások pontos eredményeit és az érmesek listáját az alábbi dokumentumok tartalmazzák:

Bocskai emlékverseny női döntők eredményei

Bocskai Emlékverseny női érmesek

Bocskai emlékverseny férfi döntők eredményei

Bocskai emlékverseny férfi érmesek

A címfotót József Bilics Bill készítette.

Közelgő események