hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Parádés döntőket hozott az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékverseny

Szombat délelőtt 9.00-kor szólították a szorítóba az első párt a finálék napján az újpesti Madárfészek Akadémia központjában, a Halassy Olivér Sportközpontban (1043, Budapest, Pozsonyi utca 4/C).

Kiváló hangulatban indult a reggel a negyedik kerületi csarnokban, ahol a korai kezdés ellenére is sokan összegyűltek, hogy kedvenceiket buzdítsák az ifjúsági torna utolsó összecsapásain.

A hölgyek nyitották a sort az aranyérmekért folyó csatákban, a 48 kg-os mezőnytől egészen a 69 kg-os kategóriáig láthatott izgalmas mérkőzéseket a nagyérdemű. A hat női pár meccséből mindössze kettő ment el a harmadik menet végéig, a többi idő előtt véget ért, rendkívül erősen kezdtek a lányok a szombati záróeseményen.

A hölgyek közül 2018-ban bajnoki címer szerzett az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékversenyen: Bere Mónika (48kg), Lakotár Hanna (51kg), Matesz Viktória (57kg), Hámori Luca (60kg), Szabó Réka (64kg) és Ambrus Viktória (69kg).

A finálék programja a fiúkkal folytatódott a Madárfészek Akadémia központjában, ahol összesen 10 súlycsoportban osztottak érmeket az ifjú titánoknak. Hasonlóan a hölgyekhez, itt sem kellett minden alkalommal a pontozásra várni, mintegy 4 összecsapás alkalmával nem ment végig a három menet.

A szurkolók folyamatos biztatása mellett idén az Énekes István ifjúsági ökölvívó emlékversenyen a következő bokszolóink nyakába került a legfényesebb medál a fiúk mezőnyében: Bernáth Attila (46-49kg), Borsos Tamás (52kg), Báki Alex (56kg), Danyi Dániel (60kg), Szamkó Zsolt (64kg), Barbosu Tibor (69kg), Kóczián Dávid (75kg), Egervári Richárd (81kg), Suki József (91kg) és Fehér Koppány (+91kg).

A győztesek és az érmesek mellett minden öklözőnk dicséretet érdemel, aki elindult a versenyen és kiadta magából a maximumot. Köszönjük a kilátogató szurkolóknak, hogy mindegyik napon biztosították a fantasztikus hangulatot a Madárfészek Akadémia központjában.

A finálék részletezett eredményeit az alábbi dokumentum tartalmazza:

Döntő eredményei

Közelgő események