hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

A 67. Bornemissza már nemzetközi lesz

Az immár nemzetközi Dobó István Ökölvívó Emlékverseny a következő jeles esemény az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban, az Érsekkertben.

Az immár nemzetközi Dobó István Ökölvívó Emlékverseny a következő jeles esemény az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban, az Érsekkertben.
– Hosszú évek áldozatos munkájának eredménye, hogy a Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékverseny az országhatárokon túl is ismert sporteseménnyé nője ki magát – mondta a pénteki sajtótájékoztatón Dorkó Péter, az Egri Városi Sportiskola ökölvívó szakosztályának vezetője. – A szűkebb pátriánkban patinás múltra visszatekintő viadalt idén sikerült nemzetközi rangra emelni. A magyarokkal együtt tizenkét ország képviselői lépnek szorítóba a május 24. és 27. között esedékes 67. Bornemissza Gergely Ökölvívó Emlékversenyen, ahol ifjúsági és junior korosztályban csapnak össze a bokszolók, miközben a hölgyek az 5. Dobó Katica női tornán szerepelhetnek. A teljes mezőny mintegy 270 versenyzőt tesz ki, érkeznek bunyósok egyebek mellett Indiából, Srí Lankáról és Libanonból is.
Martonné Adler Ildikó egri alpolgármester elmondta: a sportlétesítmények fejlesztése arra is irányul, hogy minél több nagy nemzetközi versenynek adhassanak otthont. A felújítási munkálatok második ütemének őszi zárultával méltán nevezhetik a város színvonalas létesítményének a Kemény Ferenc Sportcsarnokot. A stadionban a felújítási munkálatok júniusban befejeződnek. Ősszel SKDUN Shotokan Karate Világbajnokságnak is otthont az egri Kemény Ferenc Sportcsarnok. (heol.hu alapján)

-kép-

Közelgő események