hu +36 1 460 68 79 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. [email protected]

Két vereség, de biztató jelek

A női utánpótlás válogatott két mérkőzésen találkozott a vendéglátó franciákkal, Chäteaurouxban, 300 km-re Párizstól.

Az első meccsen a franciák nyertek 8:4-re, de a csapattal utazott vezetők meglátása szerint tisztább bírói működés mellett akár 6-6 is lehetett volna. A hosszú utazás sokat kivett a lányokból, többen elég fáradtan mozogtak.

A junior Tarnóczy, Lakotár, Kiss Betti, és Ambrus arattak győzelmet, a junior Matesz és az ifjúsági Nagy Angéla is közel álltak a sikerhez, de a jegyzőkönyvbe mint vesztes került be a nevük.

A visszavágón Monostori ellenfele megsérült és nem állítottak ki a helyére mást. Károlyinak a szeme feldagadt, így a közelgő EB előtt a szakvezetők nem kockáztatták a bunyót, Finesznek pedig a csípőproblémája újult ki és így ő sem léphetett ringbe másodjára is. Így összesen kilenc mérkőzés zajlott. A magyarok talán túlságosan meg voltak illetődve az első alkalommal, a második meccsen már sokkal harcosabbak voltak – mondta Ancsin Kata a csapattal járt egyik edző. Az ifjúsági 57 kg-ban Nagy Angéla vívta a közönségmeccset – tette hozzá az edző -, de a város polgármesterének lányával szemben nem őt hirdették győztesnek. Magyar részről ismét Tarnóczy, Lakotár, Kiss Betti, és Ambrus szereztek győzelmet, úgy hogy Lakotár és Kiss Betti ellenfelét cserélték. Így most a végeredmény 5-4 lett a hazaiak javára.

A csapat több tagja a héten együtt készül Szegeden a felnőttekkel, majd jövő hétfőtől kezdődik a közös felkészülés a szófiai utánpótlás Eb-re (júl. 2-10). A jövő hét végén néhány versenyző indul egy szlovákiai versenyen.

Ancsin Katalin beszámolt arról is, hogy a franciaországi összecsapások is igazolták, hogy az utóbbi fél évben a legdinamikusabb fejlődésen Nagy Angiment keresztül, aki a korábbiakkal ellentétben most már maximálisan koncentrált a feladatára és ez igen biztató.

Women Youth & Junior Dual Match France – Hungary 16:8   Saint-Maur, France
June 3, 2017

-kép_1-

Women Youth & Junior Dual Match France – Hungary 10:8 Saint-Maur, France
June 4, 2017

-kép_2-

(megjegyzés: elől a győztesek)

Közelgő események